21 Mart 2013

Sevgiyle ve Şefkatle Yaklaşmak Lazım !


 İttihad-ı İslam olurken, gurur ile İttihad-ı İslam olmaz. “Biz üstünüz, büyüğüz, efendiyiz, siz bize talip olun, bize tabi olun, biz sizin üstünüzüz…” Böyle olmaz. “Biz hizmetçiyiz, kardeşsiniz, dostsunuz, arkadaşsınız, sizi kardeş-arkadaş kabul ettik, size hizmetçi olmaya geldik, hizmetçiniziz.”Mütevazi, sevecen, iyi niyetli, dost ve koruyan bir üslup esastır. Büyüklük ve azametle olmaz; en büyük dert bu, büyüklük ve azamet. Hiç bir ülke kabul etmez azameti ve büyüklüğü. İnsanlar gururuna düşkündür. “Ben büyüğüm, gel bana tabi ol” olmaz. “Ben ayağım” diyeceksin,“siz başsınız, size hizmet edeceğiz.”Sevgiyle, şefkatle yaklaşmak lazım.

 Hiçbir ülkeyi, hiçbir milleti aşağılayarak onlara hizmet olmaz. Hepsinin gururunu okşayarak, hepsine sevecen davranarak, onurlarına dikkat ederek, haysiyetlerine dikkat ederek, rencide etmeden, üzmeden, kızdırmadan, tedirgin etmeden, muhabbetle hizmete talip olmak lazım. O zaman sevgiyle teslim olurlar, sevgiyle o hizmeti isterler, sevgiyle güvenirler. Nitekim bak Musevilerle konuşuyoruz, acayip bir sevgiyle teslim oluyorlar. Hıristiyanlarla konuşuyoruz, sevgiyle teslim oluyorlar. Çünkü iyi niyetliyiz. Ama diğer türlü, azamet ruhuyla olmaz. “Biz size hizaya getireceğiz, adam edeceğiz” kafası, öyle bir mantık olmaz. Bu önemli, bunun iyi vurgulanması lazım. Gerek köşe yazılarında olsun,gerek kitaplarda olsun, delilleriyle iyi vurgulanması lazım.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder