12 Mart 2013

Kuran Ne Kadar Net.MaşaAllah !


 Kuran güzel. Evde Tevrat okudum da, Kuran ne kadar net,  maşaAllah. Her şey ne kadar sarih, Tevrat’ta insan bakıyor, birçok hüküm yanlış, Kuran’a uygun değil. Okuyoruz okuyoruz, bazı doğru yerler var, bir yere geliyoruz, yanlış. Ama Kuran’ın hiçbir yeri yanlış değil, ne güzel, ne büyük rahatlık. Saf vahiy. Resulullah (s.a.v) müthiş dürüsttü, olağanüstü samimiydi, yüzünde samimi bir ifade vardı, bütün, ömrü hep samimiyetle geçti. Bediüzzaman diyor ki; “ eğer, samimi bir insan olmasa, mutlaka konuşmasına, üslubuna yansırdı” diyor. Ömrü boyunca bir insan, haşa yalan söyleyemez diyor. Yani yalan söylerken mutlaka yüzünde bakışlarında üsluplarında bir karışıklık olur, denge sağlayamaz diyor bir insan.

Yani bu kadar kusursuz devam ettiremez diyor. Peygamberliğinin delili olarak da, ayrıca bunu da vurguluyor, bir yerde Risale-i Nur’da okudum da. Ömrü boyunca bütün üslubu dürüst, mesela bir şey söylüyor, tam doğru söylüyor, bir şey söylüyor, doğru söylüyor. Vahiy geliyor, mesela 6666 ayet var, hiç biri birbiri ile çelişmiyor, hepsi birbirini bütünler tarzda. Mesela 1400 seneden beri inceliyorlar insanlar, bir olumsuz yanlış bir şey aramak için haşa, hiçbir delil bulamadılar. Bilim ile çelişen aradılar bulamadılar, mantıkla çelişen aradılar bulamadılar,  sosyal hayatla çelişen aradılar bulamadılar. Birbirlerinin arasında ayetler de çelişki aramaya kalktılar, bulamadılar.

O da, Kuran’ın hak olduğunun bir başka delilidir. Tabii bunlar, düşünmek için gerekiyor. Yani Müslüman iman ederken kafasını kullanıyor, “derin tetkik ve tecrübeye muhtaç olan nazari meseleler, elbette bedihi olmaz” diyor Bediüzzaman.  Bir başka yön olarak. Tabii ki Kuran sarih açıktır da, ama Kuran’ın sırları, hadisin sırları, öyle zannedildiği gibi kolay bir anlatımla, anlatılmıyor, düşünülmesi gerekiyor.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder