16 Mart 2013

Müslümanlar Birbirlerine Sevgi ve Bağlılıklarını Artırsınlar!


 Müslümanlar birbirlerine sevgilerini artırsınlar, birbirlerine bağlılıklarını artırsınlar. Bilgilerini artırsınlar. Meseleleri merhametle, şefkatle, sevgiyle çözmenin üstünde dursunlar. Müslümanların iddialı olacakları yön savaşçı yönleri değil de, barışçı yönleri olması lazım. Yani her şeyi sevgiyle halleden, barışla halleden, akılcılıkla halleden, bilimle, kültürle halleden tavır içinde olup ve herkesi kucaklayan bir ruh Müslümanlarda hakim olması lazım. Bunun tam tersini yapmak istiyorlar.

Mesela bir Hıristiyan düşmanlığı oluyor, bir Musevi düşmanlığı oluyor. Komünistlere düşmanlar, ateistlere düşmanlar. Şefkat esas olması lazım. Koruyan, kollayan, onların iyi olmasını, hidayet bulmasını isteyen bir tavır içinde olmaları lazım. Sertliğe karşı yine şefkatle, akılcılıkla ve sevgiyle karşılık vermeleri lazım. Dünyada en etkili yöntem budur. Dünyaya hakim olacak olanların silahı, yöntemi budur. Şiddet kullanarak, olay çıkartarak, böyle bir yöntem yok. Yanlış. Bunda bir bereketsizlik, bir yanlışlık açık açık görülüyor. Kuran’a uygun olanı yapmak esastır.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder