22 Mart 2013

Namaza Sevinçle Kalkın !


Namaza sevinçle kalksın kardeşlerimiz. Ne güzel kalktığımızda pırıl pırıl dünya görüyoruz. Sabah felçli kalkabilirsin, kalkarsın ayağın tutmuyor, ağzın kaymış. Veyahut kalktığında cehenneme gitmiş de kalkabilir. Ne güzel, hoşnutlukla, bereketle Cenab-ı Allah kaldırıyor. Bir tane teşekkürümüz var zaten, fiili yapılan, hareketle yapılan hamdetmenin dışında. Peki orada nasıl olacağız? Aşk, coşku içinde olacağız, sevinç içinde olacağız. Muazzam bir heyecan içinde olacağız. Bayram sevinciyle kalkacağız, hırsla.

 Mesela adama deseler ki, “şimdi kalk, beş milyonu al.” Uykulu ama, çok uykulu. Yahut bir kasenin içinde altın dolu. Kalk, al. Uçarlar değil mi? O altın kaseden çok daha kıymetlidir, cennet. Sonsuz cennet,  Allah’ın rızası. Tabii biz asıl Allah’ın rızası için hareket ediyoruz. Veyahut tomarıyla dolar bulunsa istif edilmiş ama uykusuz. Yarım saat ayakta duracaksın, sonra parayı alacaksın deseler, sabaha kadar uyuyamaz heyecanından. İşte namaz daha kıymetlidir. Sakın, o hallere düşmesin hiç kimse. Kıyası kabil değil.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder