22 Mart 2013

Bütün Dikkati Allah'a Vermek Lazım !


Ne güzel Allah var, ne güzel varlığız. Zaten mutlak yokluk imkansız. Varlık olduğunda, artık sonsuza kadar var olmuş oluyor. Ne güzel sonsuz akla sahip Allah’ımız var. Ne güzel güzelliği beğeniyor, güzelliği seviyor Allah. Kolay bir yol göstermiş. Güzel ahlaklı olun sizi cennete alayım diyor. Hayat çok kısa, insanlar, birçok insan çok şiddetli bağlanıyor ama çok vakit hızlı geçiyor. Hızlı geçmese bile vakit, dünyada o anlamda bir şey yok. Cennet güzeldir. Burası özellikle cennet cehennem arası yaratılmıştır. Sekiz saat uyumak mecburiyetinde kalıyoruz düşünün. Ne demek insanlar sekiz saat uyuyor neredeyse, ömrün yarısı. Yemek yemek mecburiyetinde kalıyor, duş almak mecburiyetinde kalıyor, çalışmak mecburiyetinde kalıyor. Muazzama bir koşuşturma içinde. Göz açıp kapayıncaya kadar da vakit geçiyor. Bütün dikkati Allah’a vermek lazım. O zaman dünya güzel olur, o zaman dünya ahiret güzel.

Akıllı insan beni dinlendiriyor. Çünkü akıllıyı ikna etmek kolay, vicdanına hitap etmek kolay. Densizlik yapmaz mesela akıllı bir insan makul olur. Vicdansızlık yapmaması mesela çok büyük bir nimet. Vicdanını çiğnemiyor akıllı bir insan. Vicdanına uygun hareket eder. Güzel sözler duyarsın vicdanlı olduğu için de. Güzelliği senin için bir anlam ifade eder. Öbür türlü güzelliğin de anlamı kalmıyor. Et kemik kalıyor geriye. Değil onlar da yani o anlamda.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder