16 Mart 2013

Hz Mehdi (as) ile İlgili Bazı Hadisler !


DİDEM ÜRER: Hocam, bir hadis okumak istiyorum, inşaAllah. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Leyl Suresi’nin 2. ayetinin Hz. Mehdi (a.s)’a baktığını açıklamıştı, inşaAllah. Şu şekilde: “Ebû Cafer [Muhammed Bakır aleyhisselâm]’a Allah-u Teala’nın, şeytandan Allah’a sığınırım; ‘Sarıp-örttüğü zaman geceye andolsun,’ (Leyl Suresi / 1) ‘Parıldayıp-aydınlandığı zaman gündüze andolsun,’ (Leyl Suresi / 2) Ayetini okuyunca buyurdu ki: Gündüzden kasıt, biz Ehl-i Beyt’ten olan el-Kâim Mehdi [aleyhisselâm]’dır. Zuhur ettiğinde deccaliyete galip gelecektir.”


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Tevbe Suresi’nin 32. ayetinin de, Hz. Mehdi (a.s.) a baktığını açıklamıştır. Şeytandan Allah’a sığınırım; "Ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa kâfirler istemese de Allah, Kendi nurunu tamamlayacaktır."

Hz. İmam Sadık (a.s) Tevbe Suresi’ndeki 32. ayetle ilgili olarak şöyle buyurmuştur: "Allah'a andolsun ki bu ayette zikredilen vaat henüz gerçekleşmiş değildir. Kaim (kıyam edecek olan Hz. Mehdi (a.s)) zuhur edinceye kadar da bu gerçekleşmeyecektir. (Hz. Mehdi (a.s) Kaim zuhur ettiğinde onun kıyam ve zuhurundan rahatsızlık duymayacak olan hiçbir kâfir ve müşrik kalmayacaktır.” Kemal-üd Din ve Tamam-un Nimet, c.2, s.670.


Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de ayetin ebcedini, 1910 olarak hesaplayıp “bundan bir asır sonra Hz. Mehdi (a.s) ve talebeleri” diye belirterek 2010 yılına işaret ediyor, inşaAllah.


DİDEM ÜRER: Hocam şöyle diyor hadiste; “Birisi Ebu Abdullah’a soruyor. Kaim Mehdi (a.s) İmtat’ül Müminin, yani müminlerin nüfuzu adıyla selamlanıp selamlanmayacağını” soruyor. O da şöyle buyuruyor; Hayır bu Allah’ın Emir’ül mümine verdiği öyle bir isimdir ki ondan önce ve sonra başka hiç kimse bu adla adlandırılmamıştır. Allah’a feda olayım peki onu nasıl selamlayacağız diye soruyor. Esselamu Aleyke Ya Bakiyetullah. Selam olsun sana ey Allah’ın Bakiyetullah’ı şeklindedir diye cevap veriyor.”


“Hz. Mehdi (a.s) imdada gelen ve feryadresdir.”Yani feryat edenin yardımına koşan, yardım edendir. “Allah, onu dünyadaki insanların imdadına yetişmesi için gönderecektir” diye bildiriliyor hadiste.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder