11 Mart 2013

Hz Mehdi (as) İstanbul'da Zuhur Edecek !



“Hz. Mehdi (a.s), Efendimiz (s.a.v)’in isminden ve soyundan. Muhammed İbrahimoğlu.” Tamam. Ne demek yani? “Hz. İsa (a.s) Suriye topraklarına inecektir.” Nereden biliyorsun Suriye topraklarına ineceğini? Allah bilir. Belki İsrail’de, belki Amerika’da. Hiç ummadığın bir yerde de olabilir, inşaAllah. Veyahut iner de, oradan başka bir yere geçer. Olabilir. Şam’a ineceğine dair hadisler var, oraya gelir mesela Şam’a iner, hemen oradan İsrail’e geçer, oradan başka yere geçer. Mühim olan, dünya çapında faaliyet yapacak olması.

Evet, Peygamberimiz (s.a.v)’den hadis var, “Mehdi, İstanbul’da zuhur edecek.” Ama bakarsın, Hz. İsa Mesih (a.s) da İstanbul’da zuhur edebilir. Asıl burada zuhur eder. Buradan bir yerlere gidebilir, faaliyet yapabilir. Çünkü Bediüzzaman açıklamasında; “o eşhas-ı âhir zaman” yani ahir zamanın mühim şahısları Hz. Mehdi (a.s.) ve Hz. İsa (a.s. ) Basra, Kufe, Şam gibi yerlerde tasavvur edilmişler” diyor. “İslam aleminin başkenti hep orası kalacak gibi düşündükleri için” diyor. Açıkça ifade ediyor, Hz. İsa Mesih (a.s)’ın da İstanbul’da zuhur edeceğini. İlk çıkış yeri olarak, İstanbul olacağına işaret ediyor Risale-i Nur’da. Şahıs demiyor zaten “eşhas-ı ahir zaman” diyor, “belki imanın nuruyla tanınabilir.” Her ikisi içinde, Hz. İsa Mesih (a.s) ve Hz. Mehdi (a.s) için de çıkış yeri olarak “Basra, Kufe ve Şam gibi yerler tasavvur edilmiş” diyor. “Halbuki İslam aleminin merkezi yer değiştirdi” diyor. “En son Türkiye’de İstanbul’da kaldı” diyor. O zaman, Hz. İsa Mesih (a.s) da, Hz. Mehdi (a.s) da İstanbul’da çıkacak anlamına geliyor, inşaAllah. Tabii en doğrusunu Allah bilir.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder