29 Ağustos 2011

İran-Türkiye Karşı Karşıya mI?

New York Post Gazetesinin Türkiye ile İran’ın Suriye konusunda karşı karşıya olduklarını iddia ettiği haberi hakkında:


İran’la Türkiye dosttur, onlar münasebetsiz laflar. Ama tabi bu fitneyi ortadan kaldıracak yine Mehdiyettir. Bak Hz. Mehdi (as)’a nasıl ihtiyaç görülüyor görüyor musun? Şahsı manevi boğuyor adeta İslam alemini. Olmuyor. İllaki Hz. Mehdi (as). Türkiye ile İran birleşti mi bitti. En büyük ittifak olmuş olur, çünkü iki dev güç Ortadoğu’da, iki süper güç. Ondan sonra zincirleme gelişir olaylar. Aslında özellikle iki ülkenin dost olması, ittifak halinde olması küfrü çok kızdırır.

Bazı kardeşlerimiz istiyor ki Başbakan herkesle samimi olsun. Öyle bir stresi insan kaldıramaz. Çok zor. Diyor ki mesela “benim daha önceden bir dostluğum vardı onun hatırına şunu yapsan nasıl olur?“ Bir milyon insan çıkar öyle, nasıl yapsın? İddia edilen Ergenekon terör örgütü ayrı bir yandan bastırıyor, oradan buradan bastırıyorlar. Bin bir türlü olay var. Böyle durumda yapılacak şey sadece iyi destek olup, şefkat göstertip, milletin manevi desteğini yönlendirmeye çalışmak ve rahat hareket etmesi için imkân sağlamak. Mesela diyor ki bazı kardeşlerimiz “ben çok yakındım, bana soğuk davrandı”. Ne yapsın peki, ne yapmasını istiyorsun? İstiyor ki her şeyiyle ilgilensin, çocuğunu işe soksun. O zaman görevini yapamaz. Kendini yerine koysun bakayım, oluyor mu? Olmaz. Zor bir görev. Her bünye de kaldırmaz bunu inşaAllah. Çok gergin bir görev, zor bir görev. Onun için herkes o yönüyle hoşgörü göstertmek durumunda. Bunu bir gurur ve kibir gibi almak yersiz. Ben öyle anlamadım, öyle yorumlamıyorum. Başka türlü çok zor olur.

Vakit Gazetesi son derece delikanlı, yiğit bir gazetedir. Öyle kale alınmaz diye bir şey yok. Halkı en güzel aydınlatan, en güvenilir bilgileri veren delikanlı bir gazetedir, Vakit gazetesi. Bir tek Allah’tan korkar, çok da dürüsttür. Sahibi de çok muhteremdir, çocukları da çok muhterem, çalışanları da öyle. Üslup da çok yiğitçedir. Ve hep de doğru yazar. Mertçe, delikanlıca yazarlar. Onun için de birçok ilginç, karanlık hedefin muhatabı olmuşlardır. Silahla taranmışlardır, birçok baskı olmuştur, birçok olaylar olmuştur, aslan gibi, delikanlı gibi dimdik ayakta durmuşlardır, inşaAllah.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''27 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder