28 Ağustos 2011

"Hiç Yoktan İyidir’’ Mantığı...



Fetullah Gülen ile ilgili yakışıksız benzetmeler yapan izleyicinin mektubuyla ilgili olarak:

Ne kadar ayıp!  Ne büyük vicdansızlık! Ne büyük akılsızlık! O insan, en zor şartlarda –ki çok çok zort şartlarda-  birçok okul açtırıyor.  Hiç olmazsa, "ılımlı insan’’ yani "komünist olmayan insan" yetiştiriyor. Yani, efendi, nezaketli, saygılı, savaş istemeyen,  kavga istemeyen insanlar yetiştiriyor. Bu bile kardır!  Türkçe  öğretiyor.  Bu da bir kardır! Gayet güzel işte.

Hiç olmasaydı daha mı iyiydi? Fetullah Hoca olmasaydı ne kazanacaktın? Sonuçta elde edilecek zaferi bana söyle? Bilakis…

"Hiç yoktan iyidir’’ mantığını geliştirmek lazım.  Biz faydalı kısmını alırız. Mesela, Fetullah Hoca’nın, Hz. Mehdi’yi ''şahsı manevi’’ diye anlattığı bölümler de var. Ama biz hangi bölümünü alıyoruz? ''MEHDİ ŞAHISTIR’’ dediği bölümünü alıyoruz.
Bir yerde Hz. İsa Mesih için ''şahsı manevi’’ diye anlatıyor… Ama başka yerde, Hz. İsa Mesih ‘in yeryüzüne ''şahıs olarak’’ tekrar geleceğiyle ilgili uzun uzun anlatıyor; Biz o kısmını alırız!

Kimbilir hangi nedenden dolayı şahsı manevi diyor? Şahıs diyemiyor!
Hak olan kısımları alırız biz. Doğru olan yerleri alırız.

Ama anormal bir sözleri olursa, kanunla ve hukukla, yerle göğü birbirine katarım!  İspat edin, göstertin, söz veriyorum, Allah adına yemin ediyorum, var gücümle mücadele edeyim hukuki olarak. Ama birşey demiyorsunuz? Elle tutulur birşey söylemiyorsunuz? Ne alaka?

Olmaz! Güç şarttalar. Allahualem birnevi muhasar altında oldukları için, ancak bu kadar yapabiliyorlar; ellerinden gelen bu! İttihad-ı İslam’ı savunamıyorlar. Türk-İslam birliğini savunamıyorlar. Ama, imani konuları anlatabiliyorlar. Tamam işte, bu da bizim için bir kar!

Ama, gönül isterdi ki, Zaman Gazetesi’nde, Darwinizme karşı, sayfalarca yayınlar olsun; Kuran Mucizeleri alenen anlatılsın; Kuran hükümleri anlatılsın, deccaliyet’e karşı net tavır konsun… Ama heralde yapamıyorlar… Anladığım kadarıyla… Yani, bir şekilde yapamıyorlar…

Gönül isterdi ki, Samanyolu TV’ de, Mehtap TV’de, bizim A9 TV de olduğu gibi gece gündüz "iman hakikatleri’’ anlatılsın, Kuran hakikatleri anlatılsın, Mehdiyetten bahsedilsin, deccaliyetin kötü yönleri anlatılsın… Mesela biz, sabahtan akşama kadar deccaliyeti yerden yere vuruyoruz! Mehdiyeti, sürekli anlatıyoruz! Darwinizmin, materyalizmin geçersizliğini gece gündüz anlatıyoruz…
"SAF IMANI HAREKET’’ olarak yapıyoruz! Yani, Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz.

Mevcut karımıza bakarız biz.  Yani, İslam’a, vatana, millet ne faydası varsa, o kısmını alırız! Gücün bu kadarına yetiyorsa, o da olur… Bazı insanlar sadece cuma namazını kılabiliyorlardır… tamam o da olur!  Bazı insanlar Mesela sırf sabah namazını kılıyordur adam… o da olur! HİÇ KILMAMASINDAN DAHA İYİDİR! Zaman gelir 5 vakit de kılar, sünnetiyle kılar inşaALLAH.

Onun için, "Ya hep ya hiç’’ mantığıyla değil de "olabildiğince’’ mantığıyla yaklaşıyorum ben inşaALLAH. 

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''26 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder