26 Ağustos 2011

Hz. Yusuf Kıssası ve Ekonomik Kriz


Yusuf suresi 44-48:
Dediler ki: "(Bunlar) Karmakarışık düşlerdir. Biz böyle düşlerin yorumunu bilenler değiliz." Çünkü Hz. Yusuf çok güzel şerheden bir insandı, çok güzel yorumlayan bir insan, tefsir gücü yüksek.

"O iki kişiden kurtulmuş olanı, nice zaman sonra hatırladı ve: "Ben bunun yorumunu size haber veririm, hemen beni (zindana) gönderin" dedi." Daha önce önem vermiyorlar, ama orada Hz. Yusuf (as)’u çok akıllı ve önemli bir kişi olduğunu bildiği için gidip buluyor.

"Yusuf, ey doğru (sözlü insan)..” Peygamberimiz (sav)’in neydi lakabı? Muhammedül Emin. Doğru sözlü, emin olan insan. Hz. Yusuf (as)’a ne diyorlar? Ona da doğru sözlü diyorlar. Peygamberlerdeki kişilik hep aynı.

“Yedi besili ineği yedi zayıf (ineğin) yediği ve yedi yeşil başakla diğerleri kuru olan (rüya) konusunda bize fetva ver. Umarım ki insanlara da (senin söylediklerinle) dönerim, belki onlar (bunun anlamını) öğrenmiş olurlar.”Mesela ahir zaman hadislerini bize en mükemmel Hz. Mehdi (as) açıklayacaktır. insanlar kavrayamayacaktır, anlayamayacaklardır. O şerh ettikçe, o açıkladıkça o harikayı anlayacağız. Bizler onun öncüsü olarak bildiğimiz kadar açıklıyoruz.  Ama asıl Hz. Mehdi açıklayacaktır, inşaAllah. Ona işaret var burada. Yusuf Hz. Mehdi (as)’ı anlatan bir sembol gibi düşünebiliriz. Çünkü Hz. Yusuf bir peygamber ve Cenab-ı Allah ondan örnek almamızı Yusuf Suresinde çok güzel hikmetler olduğunu Allah bize söylüyor ve onlardan istifade etmemizi söylüyor. Hz. Yusuf (as) ve Hz. Süleyman’dan bahsettiği yerde bileceğiz ki Mehdi (as)’dan bahsediyor, ahir zaman işaretleridir. Çünkü sırf geçmişte olan olayları bilelim diye Allah anlatmıyor. Oradaki Cenab-ı Allah’ın kastı oradan ibret alıp öğrenmemizdir.

“Ey doğru (sözlü insan).. Yedi besili ineği yedi zayıf (ineğin) yediği”Şimdiahir zamana bir işaret var. Normalde inek havyan eti yemez. Ama ahir zamanda şimdi sığırların beslenmesinde geniş çaplı havyan yemi kullanılıyor. Hayvan yeminde ne kullanılıyor? Hayvan eti kullanılıyor, kanı, kemiği ve eti. Protein kaynağı olarak o kullanılıyor ahir zamanda. Demek ki olay ahir zamana bakıyor, hayvanlar alenen et yiyorlar. Fenni yem olarak, fenni yemin içinde geniş çapta var.

“Yedi besili ineği yedi zayıf (ineğin) yediği ve yedi yeşil başakla diğerleri kuru olan (rüya) konusunda bize fetva ver.” Yediler, 2007, 47. 47. ayet.

Dedi ki: "Siz yedi yıl, önceleri (ektiğiniz) gibi ekin ekin, yediğinizin az bir kısmı dışında (kalanını) biçtiklerinizi başağında bırakın." En iyi ekini muhafaza metodunun başağıyla muhafaza etmek olduğunu bu sene anladılar. Gazetelerde yazdı, ekini en güzel muhafazanın kendi başağıyla muhafaza etmek olduğunu. Ayet ne diyor; "yediğinizin az bir kısmı dışında (kalanını) biçtiklerinizi başağında bırakın." Muhafaza etmek için. Bozulmadan kalıyor, küflenmiyor, gücünü kaybetmiyor, gayet kaliteli olarak kalıyor. Temiz muhafaza olmuş olarak kalıyor. 47. ayette yedi yıldan bahsediyor.

“Sonra bunun arkasından (kuraklığı) zorlu yedi yıl gelecektir, sakladığınız az bir miktar dışında, daha önce biriktirdiğinizi yiyip bitirecektir.” Kaçta başladı 2007 da başladı, kaçta bitecek 2014 de bitecek ekonomik kriz inşaAllah. Ona bakıyor bak yedi yıl. O zaman da yedi yıl sürmüş kriz. Bak şimdi de yedi yıl sürüyor. Ben önce yedi yıl sürecek dedim kriz, adamlar ne alakası var öyle bir şey yok altı aya falan biter dediler. Yok yedi yıl sürecek dedim. Direttiler. En sonunda IMF çıktı resmi açıklama yaptı dedi ki; “ekonomik kriz yedi yıl sürecek” dedi. Nereden anladın? Ben söyledim. Başka var mı kaynağın? Yok. Bilimsel başka hiçbir kaynak yok. Benim dışımda açıkladıkları bir kaynak yok. Biliyorlar yedi yıl süreceğini, benim sözümün doğru olduğunu anladılar. Ve yedi yıl bak cayır cayır gidiyor. Ekonomik kriz dalgalanarak devam ediyor. Bu sene yeniden ekonomik kriz arttı.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''23 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder