26 Ağustos 2011

''Menfi Cereyan'' Nedir?


Yeni Asya’da çıkan yazılarda Güneydoğu'daki ayaklanmadan, "menfi hareket" olarak  bahsedilmesi hakkında:

O menfi cereyanın ne olduğunu söylüyorlar mı peki? Bediüzzaman çekinmiyor, söylüyor. “Maddiyyun ve tabiiyyun taunu beşer içine intişar etmesiyle, her şeyden evvel felsefeyi ve maddiyyûn (materyalizm, darwinizm ve ateizm salgını), fikrini tam susturacak bir tarzda îmanı kurtarmaktır. Beşere ders vermektir” diyor. Bununiçin yapılacakları da uzun uzun anlatmış. 

İkna ve telkin kabiliyeti tevessül ettikçe, bu taun da tevessül eder, gelişir” diyor. Müphem bir şeyden bahsederse ağabeylerimiz, o zaman olmaz. “Menfi cereyan” yani negatif olan cereyan nedir? Bilmiyoruz. Bu bilinmezlik kalkması lazım. Adamlar söylüyor ne olduğunu. Bediüzzaman söylüyor ne olduğunu. Hatta “Bolşevik” diye açık açık söylüyor. “Komünist” diyor yani. 

“Komünist cereyan, Bolşevik cereyanı”  diyor. Bunda çekinecek ne var? Adam asmazlar, kesmezler, bir şey olmaz. Hapse de düşmezler. Hiçbir şey olmaz. Bunun adının açık açık Bediüzzaman gibi, Bediüzzaman’ın üslubuyla net, sarih söylemeleri lazım.  Bundan çekindikleri müddetçe o taunla baş etmek diye bir şey olmaz.

Şöyle olabilir. Belki hükümete direkt "gidin anti komünist eğitim yapın, anti Darwinist, anti materyalist faaliyet yapın, Kuran’ın hakikatlerini anlatın” diyemeyecekleri için anladığım kadarıyla böyle bir dil kullanmışlar. Makul olabilir, ama çözüm olmaz. “Psikolojik eğitim yapmak.” İllet olur adamların birçoğu. Komünist adama sen gideceksin yani komünist olmayanı tenzih ederim de “gel sana psikolojik telkin verelim, psikologlar geldi. Bak burada şimdi iyi, güzel öğretmenler var. Sana psikolojik telkin verecekler. Çok ayıp, temiz kalpli olun.” diyeceksin, adamlar sadece gıcık olurlar. Başka bir şey olmaz. 

Böyle telkin olmaz. Bediüzzaman net komünizm olarak açıklıyor, Darwinizm ve materyalizm olarak açıklıyor. Buna karşı çözümü de Risale-i Nur’da açık açık belirtmiş. “Her şeyden evvel felsefeyi ve maddiyun fikrini tam susturacak bir tarzda iman kurtarmaktır” diyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''25 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder