28 Ağustos 2011

En Son Nihai Nokta Mehdiyettir !


Özgürlük talebiyle, Çin’deki komünist parti’ye karşı protesto yapan çinlileri anlatan haberle ilgili:

Özgürlük istiyorlar… Güzel. Ama, en son nihayi nokta Mehdiyettir!  Özgür olur, ama yine çatışma olur, yine kavga ederler… o birşey getirmez. Asıl önemli olan, darwinist, materialist felsefeye karşı tavır almak ve iman hakikatleri… yani Allah’ın, varlığının, birliğinin delillerini, insanın samimi olarak kavrayıp, tam anlamıyla anlayıp, candan iman etmektir. Samimi olarak iman etmektir; Dünyanın kurtuluşu ancak o şekilde olur. Yoksa, komünistlikle falan sürekli ızdırap çekiyorlar, sürünüyorlar!

Liberal olmak da bir kurtuluş değildir. Yine bunalır, yine sıkılır… İnsanlar hep bunalıp sıkılıyor… Mutlular mı? Hayır değiller! 

Ancak iman ile insan mutlu olur! İnsan değerli hale gelir. Allah’ın tecellisi olarak, Allah’ın ruhu olarak, kutsal bir varlıktır insan! Ama bunun farkına varırsa değerli hale geliyor… Yoksa, Allah’ın ayette birdirdiği gibi: ‘’hayvan gibidirler, hatta hayvanda daha aşağılıktırlar’’ diyor…

Allah esirgesin… o zaman işte boğuşma başlıyor, kavga başlıyor…



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''26 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder