26 Ağustos 2011

Fetih Siyaseti


Özdemir İnce’nin, Hayrettin Karaman Hocamız’ın Açıklamalarını Gündeme Getirmesi Hakkında:

Özdemir İnce, dar düşünen bir insan. Biraz yaşının da etkisiyle, klasik kalmış, yeni gelişmeleri, derin bakışı pek o kadar göremiyor. Eski okudukları, 1930-1940’larda okuduklarıyla kafası bir şekil almış. Bir kere fetih siyaseti Hıristiyanlık'ta var, Musevilik'te de vardır.  Tarihe baktığımızda bunu görürüz. Müslümanlara yaptıklarını görürüz. Özdemir İnce bundan bahsetmemiş. Niye? Çünkü işine gelmez. Niye Hıristiyanların yaptığı fetihlerden, istilalardan, niye Musevilerin yaptığı istilalardan bahsetmiyorsun? Tamam, Müslümanların yaptığı fetihler de var, istilalar da var, doğru. Şimdi bizim ölçümüz Kuran ve sünnet, Peygamber Efendimiz (sav)’in sünneti. Kuran’da ve sünnette biz herhangi bir baskı, herhangi bir adaletsizlik, demokrat ruha aykırı herhangi bir şey görüyor muyuz? Hayır.

Allah diyor ki; “Dinde zorlama yoktur”. Sen Allah’ın dediğine göre hareket etsene. Resulullah (sav) karınca bile ezmiyor. Eteğine kedi oturuyor, uyuyor hayvan. Eteğini kesiyor aman kedi uyanmasın diye. O kadar şefkatli. Hz. Musa (as) da son derece şefkatlidir, Hz. İsa Mesih (as) de damla kan akıtmamıştır. Kuzu gibidir. Lakabı da zaten kuzudur Hz. İsa Mesih’in. Başka Hıristiyanlar gitmiş, adam doğramış. O Hz. İsa (as)’ı bağlar mı? bağlamaz. O onların densizliği. İslam adına adam zulüm yaptıysa o onun densizliğidir. Kuran’ı, İslam’ı bağlamaz o.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''24 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder