26 Ağustos 2011

Kuran Tefsiri


Zuhruf Suresi, 1-10

Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım.

“Ha, Mim.”
“Apaçık Kitab'a andolsun;”
 Nasılmış Kuran? Apaçıkmış. Adam diyor ki; “Yetmiş yıl geçse biz Kuran’ı anlayamayız". Allah söylüyor işte“apaçık Kitaba andolsun.” Sana mı, Allah’a mı inanacağız biz? Allah apaçık diyor işte. “Yok, apaçık değildir” diyor. “Yetmiş yıl geçse biz anlayamayız” diyor. Allah da Kuran’da “müşrikler anlayamazlar” diyor. “Onların kulaklarına, gözlerine perde çekilmiş, anlayamazlar” diyor. Ne demek istiyorsun sen? Müşrik olduğunu söylüyorsun, “Allah gözüme perde çekti, ben yedi yüz yıl da geçse anlayamam” diyorsun. Müslümanlar için ne diyor Allah;“apaçık Kitab’a andolsun.”

“Gerçekten Biz onu, belki aklınızı kullanırsınız diye Arapça bir Kur'an kıldık.” O zaman aklı kullanma denen bir olay var. Nasıl kullanacağız aklımızı? Ortadan da kullansan yeter zannediliyor, değil. Aklın en derinlerinden, en kenarlarından, en uç noktalarından, her yerinden olaya bakılması gerekiyor her olaya, Allah’ın yarattığı her şeye. Aklı kullanma diye bir şey vardır bir kere, bu çok büyük bir olaydır.

“Belki aklınızı kullanırsınız diye Arapça bir Kur'an kıldık.”
Derin düşünmeyi söylüyor, Allah. Çok derin düşünme, ince ince, detay detay.

“Şüphesiz,”niye şüphesiz diyor Allah? Kalplere ferahlık olsun diye. Çünkü insanın başında bela nedir? Şüphe. Sevdiğinden şüphe eder, kendinden şüphe eder. Allah esirgesin, şundan şüphe eder, bundan şüphe eder. Şüpheden dolayı mutsuz oluyor insanlar. Allah ne diyor? Kalbimize önce bir telkin veriyor:

“Şüphesiz o, Bizim Katımız'da olan Ana kitaptadır;”  Kaderdedir zaten diyor, Allah. Kaderde,  adam çünkü unutuyor, diyor ki; “Muhammed (sav) yazdı” diyor Haşa. Allah diyor ki;  “zaten Ana kitapta var, kaderde var” diyor. Peygamber (sav) nasıl yazsın onu kendinden? “Kaderde var” diyor Allah, ana kitapta. Adam düşünüyor, o zaman anlıyor ki kader içinde zaten Kuran daha kainat kurulmadan yaratılmış, var. O zaman “Hz. Muhammed (sav) yazdı” diyemiyor. Allah yazdırıyor ona.

“Çok yücedir, hüküm ve hikmet doludur.”
Hüküm, Allah’ın hükmü. Peki hikmeti nasıl anlayacaksın? Akılla anlayacaksın. Akıl yoksa hikmeti anlayamıyor. Hikmet olmayınca, küt oluyor. Hikmet çok önemli. Tabii ben bunu Müslüman’ım deyip de hikmete önem vermeyenler için diyorum. Yoksa anlamıyorsa, Allah kapattıysa aklını o ayrı bir şeye girer.

“Siz ölçüyü taşıran bir kavimsiniz diye, şimdi o zikri (öğüt ve hatırlatma dolu Kur'an'ı) sizden (uzaklaştırıp) bir yana mı bırakalım?” diyor, Cenab-ı Allah.
“Kuransız mı yaşamak istiyorsunuz? Kuran’dan uzak mı yaşamak istiyorsunuz? Kuran’ın hakimiyetini, Kuran’ın güzelliğini, Kuran’ın ahlak sistemini istemiyor musunuz?” diyor Allah.

 “Oysa Biz, öncekiler içinde nice peygamber(ler) gönderdik.”
Çok fazla Peygamberler gönderdik diyor Cenab-ı Allah.

“Onlara bir peygamber gelmeyiversin, mutlaka onunla alay ederlerdi.”
Açın interneti alay alay alay alay. Hep alay ediyorlar birbirleriyle. Yüzde seksen-doksan alay üstüne kurulu. Youtube’da var, tartışma sitelerine girin, hep alay. Düz konuşma çok nadirdir. İnsanların fıtratında var. Peygamber (sav) de geldiğinde hemen alay, İsa Mesih (as) geliyor hemen alay. “Senin kavmin keyifle Hz. İsa Mesih (as)’dan bahsedince kahkahalarla gülüyorlar” diyor Cenab-ı Allah. Aptallıklarına gülmüyorlar da Hz. İsa (as)’a, onun vasfına gülüyorlar haşa.

 “Biz de, kuvvet bakımından onlardan daha üstün olan (toplum)ları yıkıma uğrattık.”
Allah da “belalarını verdim” diyor. O zaman da ciyak ciyak bağırıyorlar Allah belalarını verince de. Ondan sonra da “imana geldik” diyorlar.

 “Öncekilerin örneği geçti” diyor AllahDaha önceki örnekler de malum biliniyor diyor Allah.
“Andolsun,” Cenab-ı Allah yemin ediyor.  “Onlara: "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye soracak olsan, tartışmasız: "Onları üstün ve güçlü (Aziz) olan, bilen (Allah) yarattı" diyecekler.

“Allah’a inanıyoruz” diyorlar. Münafık sistemi Allah vurguluyor.
“Ki O, yeri sizin için bir beşik kıldı” Mehdi (as) kıldı diyor Allah.“Ve doğru yolu bulursunuz diye onda size (birtakım) yollar var etti.” 2022 ebcedi.





Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''24 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder