26 Ağustos 2011

Yobazlara Ders


Musevi ve Hıristiyanlara nasıl bir tutum olmalı, sorusuna cevap:

“Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalim olan kavmi doğru yola iletmez.”
Oradaki dostluktan amaç batıl inançlara, yanlış inancına tabi olmaktır. İnsan olarak sevmemek değil.  Bazı vahşiler düşman olma anlamında alıyor. Onlar tertemiz insanlar, Allah’ın kulu. Niye onlara düşman olunsun? Tabii ki dost olursun, insan olarak. Ama mesela teslis inancında bir dostluk olmaz. Ben teslisle dost olmam, teslis inancıyla. Şirkle dostluk olmaz. İnsanların şahsına demiyor burada Cenab-ı Allah. Onların hak olan inançlarına da demiyor. Batıl inancına dostluk olmaz. Batıl inancına ittifak etmezsin, ona bağlanmazsın, ona göre hareket etmezsin. Bu anlamdadır.

“İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak Yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın
Peki şimdi burada ayetin devamı var, “şirk koşanları” diyor. Bu şirk koşanlar kim biliyor musun? Yobaz takımı. Bundan niye bahsetmiyorsun?

“İnsanlar içerisinde  iman edenlere” Müslümanlara, Hz. Mehdi (as) cemaatine, İsa Mesih (as)’ın cemaatine “düşmanlık  bakımından en şiddetli  olarak Yahudileri, şirk koşanları bulacaksın.”
Yobaz takımından bahsedersen, müşriklerden tamam. Ayeti niye bölüyorsun? Yahudilerin tamamı mı burada kastedilen? Mesela Yahudi bir çocuk doğmuş, küçük, masum, böyle lüle lüle saçıyla geliyor. Ayetin muhatabı olan o çocuk mudur orada? Orada ahlaksızlık yapan, zulüm yapan, kan döken kimse, lanetli karakter gösteren kimse o kastedilmiş oluyor. Yobaz takımında da mesela cahili cühelası var, mazlumu  var. Ama bir de hakikaten müşrik ve ahlaksız olanı var. İşte o kastediliyor. İslam aleminde milyonlarca müşrik var. Onlardan niye bahsetmiyorsun sen?
Sen onların dinlerine uymadıkça,” bak ne kadar açık ifade  “Yahudi ve Hıristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki: "Şüphesiz doğru yol, Allah'ın (gösterdiği) yoludur." Eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların heva (arzu ve tutku)larına uyacak olursan, senin için Allah'tan ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı.”  

Şimdi adamlarla sen karşılaşınca, “Seninle dost olalım diyor”, “Ne istiyorsun?” diyorsun. “Şirk koş” diyor. Yobaza gidiyorsun, diyorsun ki, “seninle ahbap olalım.” "Şirk koşarsan olalım" diyor. Ne istiyorsun?” diyorsun? Haşa, “şeyhimi Allah gibi göreceksin” diyor. “Onun verdiği hüküm Kuran’a aykırı olsa da sen ona uyacaksın. Kabul ediyor musun?” diyor. Ben etmiyorum. “Ben de sana razı olmuyorum” diyor. Mesela bir uydurma hadisle geliyor. Diyorsun ki “bak Kuran’a aykırı bu”. “Olur mu, uydurma da olsa Kuran’ın hükmünden daha üstün” diyor. Şimdi ben bunu söylüyorum, bu gerçekten var. Yani hayretler içinde kalırsınız. Kaynak göstererek anlatabilirim. 
Bütün ilahiyat Hocalarının büyük bölümü bilir bunu. 

Cenab-ı Allah, “şu helaldir” diyor. “Yok  o haramdır” diyorlar.  Allah, “haram” diyor. “Yok, helal, bak hurafe var ona karşı” diyor. Şimdi sen dost olabilir misin bu adamla? Olmaz seninle dost. Bana mesela bir çok yobaz düşman. Niye? Onun dinine girmedim diye, yobaz dinine, şirk dinine girmedim diye kabul etmiyor. Ben “Kuran yeterli” diyorum ya, Peygamberimiz (sav)’in sünnetine uyuyorum diyorum, adama yeterli oluyor, ondan düşman oluyor. Başka bir konu yok ki, sebebi bu. Ve tek tek de ispat ederim, göstertirim, konu bu. Hıristiyan’ın da yobazı olur, Musevi’nin de yobazı olur. Adamın sen dinini olduğu gibi kabul etmezsen sana düşman olur. Masonun da öyledir. Yani sen haşa dinsiz imansız olmadıktan, Mason prensiplerini kabul etmedikten sonra sana düşman olur adam. Akıllı Müslüman ne yapar? Onu kendi dinine çeker, kendi düşüncesine çeker. O zaman onunla ahbap olur, dost olur.

Peygamber Efendimiz (sav) niye Hıristiyan olan bir hanımı eşi olarak aldı? Bu ayetlerin tamamına zıt görünüyor onların ifadesine göre, onların mantığına göre. Peygamberimiz (sav) Musevi hanım da aldı, evlendi. Allah “Musevi ve Hıristiyanlarla evlenebilirsiniz” diyor, ayet var. O ayetleri niye okumuyorsunuz? ”Biz Hıristiyan’ız diyenleri kendinize daha yakın görürsünüz” diyor Allah, Kuran ayeti var. Bunu niye görmezden geliyorsunuz? Ayetlerin tamamını toplu değerlendirmiyorlar, okumuyorlar. Bir tane ayet okuyor.

“İçkiliyken namaza yaklaşmayın” ayeti var. Sadece “namaza yaklaşmayın” kısmını alırsa bir adam bu anormal bir hareket olur. “İçkiliyken namaza yaklaşmayın”. İkisini birlikte alacak. Cenab-ı Allah diyor ki “yemeklerini yiyebilirsiniz Hıristiyanların” Dost olmadığın adamla sen nasıl yemek yiyeceksin? Dost olmadığın adamla nasıl evleneceksin? Onun diniyle dost olmak ayrıdır, onun insanlığı ile dost olmak ayrıdır. Sen onunla insan olarak dost oluyorsun, ruhuyla, bedeniyle dost oluyorsun. Doğru ve güzel olan inançları ile dost oluyorsun, yanlış olan inançlarını da kabul etmiyorsun. Kabul etmediğinde de dost olmamış olursun. Onu kabul etmemiş olmaya dost olmama denir, inşaAllah. Ona göre hareket etmeme, ona göre amel etmiyorsan o konuda dost olmamış olursun. Şirke dostluk olur mu? Mesela babası oluyor, her yönden iyi. Ama zil zurna içiyor, olmadık rezillik çıkarıyor adam. Şimdi o yönde dost olunur mu? Olmaz. Ama diğer yönlerden dost olursun inşaAllah.

 “Bugün size temiz olan şeyler helal kılındı. (Kendilerine) Kitap verilenlerin yemeği size helal, sizin de yemeğiniz onlara helaldir. Mü'minlerden özgür ve iffetli kadınlar ile sizden önce (kendilerine) kitap verilenlerden özgür ve iffetli kadınlar da, namuslu, fuhuşta bulunmayan ve gizlice dostlar edinmemişler olarak -onlara ücretlerini (mehirlerini) ödediğiniz takdirde- size (helal kılındı.) Kim imanı tanımayıp küfre saparsa, elbette onun yaptığı boşa çıkmıştır. O ahirette hüsrana uğrayanlardandır.” (Maide Suresi, 5)
Bu cahillere ben soruyorum. Bu ayette ne anlatılıyor? Düşman bildiğin, lanetli gördüğün, dost olmadığının evinde ne işin var? Nasıl yemek yiyorsun evinde? Ayette “yemeğini yiyin” diyor. Yani tavsiye ediyor Allah. Sen evine niye sokuyorsun o zaman? Nasıl yemek yiyorsun dost değilsen? Demek ki insan olarak dostsun. İnancına katılmıyorsun inşaAllah. Ve nasıl evlenebiliyorsun peki? Allah “evlenebilirsiniz” diyor. Ben mesela Hıristiyan bir hanımla evlenebilirim, Musevi bir hanımla evlenebilirim. Ayet var. Madem öyle lanetli görüyorsunuz, dost değil düşman olunması gereken insanlar. Nasıl evleneceksin? Peygamberimiz (sav) niye evlendi? Niye Musevi hanım aldı? Niye Hıristiyan hanım aldı? Allah niye ayette bunu açıkça gösteriyor? Demek ki biz onların insanlığıyla dost oluyoruz. Sadece inancına katılmıyoruz. Ayetin anlattığı budur. Anlaşılmayacak bir şey yok.

Yobaz takımı ne istiyor? Şefkatsizlik, merhametsizlik, saygısızlık, edepsizlik istiyor. Biz sizin kafanıza uyar mıyız? Deccaliyet sizin anlattığınız. Biz Mehdiyet’e uyuyoruz. Biz Hz. Mehdi (as) talebesiyiz inşaAllah.

Siz şirk içinde olan babalarınıza derin sevgi gösteriyorsunuz, şirk içinde olan kardeşleriniz oluyor, derin sevgi gösteriyorsunuz. Abuk subuk konuşuyor, Kuran’a dine olmadık laflar ediyor. “Babacığım, babacığım” diye elini ayağını öpüyorsunuz. Çünkü para geliyor ondan, çıkar geliyor. Yanlış bildikleri hususları onlara ara ara anlatacağız inşaAllah.

Peygamberlerin sesleri çok güzel olur. Resulullah (sav)’in de çok çok güzeldi sesi. Canım dedemin, o güzeller güzeli nur Peygamberim (sav)’in çok güzel hoş, tok, çok güzel kaliteli sesi vardı. Dinleyenin içi eriyordu maşaAllah. Hz Davut (as)’ın, Hz. Süleyman (as)’ın muhteşemdi sesleri. Onlar da peygamber diyarı olduğu için oralar genetik olarak kalmış maşaAllah.
Yobaz kafa, Allah vermesin bana cehennem gibi geliyor. Ne kadar garip bir dünya. Bu dünyayı bunlar nasıl kurdular? Bu dünyayı niçin kurmak istediler? Böyle sevgisiz, bu kadar kirli, bu kadar kokuşmuş bir dünyaya niye ihtiyaç duydular hayrettir. Şeytanın bir oyunu. Nerede pis şey varsa üstlerine alıyorlar. Mesela bir sohbet dinliyorum nerde iğrenç şey varsa gidip onu anlatıyorlar. Dini konuları tenzih ederim.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''24 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder