26 Ağustos 2011

Şirk


(İslam alemi) Neden bu durumdalar? Çünkü şirk yaygın İslam aleminde, olay bu, bu kadar. Allah bela verdiğinde, parçaladığında, Müslümanların mülklerini yıktığında nedenini gerekçesini Kuran’da çok net açıklıyor. Ne zaman hakim olduklarını, iyi olduklarını, güç kazandıklarını ve ne zaman yıkıldıklarını net ölçüyle açıklamış. “Bana şirk koştuğunuzda dünyayı başınıza yıkarım” diyor Allah. “Bana şirk koşmayıp Kuran’a tabi olduğunuzda da sizi fikren hakim ederim” diyor. Kuran’ı terk ettikleri için, Peygamberimiz (sav)’in bir tane şikayeti var zaten, başka da şikayeti yok, “Ve elçi dedi ki: "Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kur'an'ı terk edilmiş (bir Kitap) olarak bıraktılar."” diyor. Arkasından felaket geldi işte, İslam alemi paramparça oldu. Şirk koşulmadığında, Kuran’ın yeterliliği kabul edildiğinde, ama sadece Kuran’ın yeterliliği kabul edildiğinde, Peygamberimiz (sav)’in tefsir ettiği tarzda Kuran kabul edildiğinde dünyada fikri hâkimiyeti oluyor. Çok net. Kum gibi müşrik kaynıyor, kum gibi münafık kaynıyor ortada. Onların dedeleri yıktılar İslam âlemini, torunları devam ettiriyor. Bu tabii ırk, mezhep yoluyla, genetik yolla geçen bir şey değil. Hepsi şeytana tabi olduğu için, o anlamda bir yapılanma oluyor. Geçmişte Ebu Lehebler, Ebu Cehiller ne ise asrımızdaki münafıklar da aynı. Onlar da Kuran’a düşmandılar, onlar da Kuran’a düşman. Onlar da Kuran’ı değiştirmek istiyorlardı, bunlar da Kuran’ı değiştiriyorlar. Aynı kafa.

Özgürlük çok hayatidir, çok önemlidir. Ahir zamanda Hz. Mehdi (as) devrinde Allah bu nimeti nasip ediyor. Yoksa Amerikan ordusunda ve en büyük tesiste İslam’ı, Kuran’ı tebliğ etmek olacak iş değil normalde ama Allah dileyince oluyor maşaAllah.

İttihad-ı İslam olduğunda israf edilen para, israf edilen zenginlik en güzel şekilde kanalize edileceği için, İslam alemine yettiği gibi Hıristiyan alemine de, Musevilere de yardım etmemize sebep olacaktır. Ve herkesin huzur refah içinde olmasına, zengin ve kalkınmış olmasına vesile olacaktır inşaAllah.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''23 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder