14 Temmuz 2012

Hz Mehdi (as)'ın Talebeleri!


Bediüzzaman’ın sözü var. Bediüzzaman 1877 de Mevlana’nın “şakirdler, bir asır sonra da Hz. Mehdi(a.s)’ın şakirdleri mücadele edecek” buyurmuş.  O zaman 1977 yılında kimin şakirdleri var? “Bediüzzaman Said Nursi’nin” diyor. Bende buna cevap vermek için tam kitabı açtım. Gördünüz değil mi? Tam ilgili sayfa, inşaAllah. Bediüzzaman diyor ki. “Şimdi hatıra geldi ki, eğer şeddeli lâm’lar ve mim ikişer sayılsa, bundan bir asır sonra zulümatı dağıtacak zâtlar ise, Hazret-i Mehdînin şakirtleri olabilir. Her ne ise bu nurlu ayetin çok nuranilikleri var” Sikke-i Tasdik-i sayfa 132’de. “Eğer şeddeli lâm’lar ve mim ikişer sayılsa,” diyor Üstadımız’ın bu sözünde ayette geçen “şeddeli lâm’lar ve mimlerin ikişer” sayılmasından bahsetmektedir.

Şimdi “Allahi, Allahu, illa” sözcüklerindeki lamlar ve “yutimmu” sözcüğünde ki mim ikişer kez sayıldığında ayetin bu cümlesinin ebced değeri 1910 etmekte. 1910, tam Bediüzzaman’ın dediği gibi. Baktığımızda, bak diyor ki Bediüzaman: “eğer şeddeli lâm’lar ve mim ikişer sayılsa,” bak “şeddeli lam’lar ve mim ikişer sayılsa, bundan bir asır sonra zulümatı dağıtacak zâtlar ise, Hazret-i Mehdînin şakirtleri olabilir.” “Bundan” diyor, yani Kuran’daki bu tarihten, Allah’ın ona işaret etiği bu tarihten“bir asır sonra zulümatı dağıtacak zâtlar ise, Hazret-i Mehdînin şakirtleri olabilir.” diyor.

Şimdi ‘bundan’ dediği ayetin ebcedinin kaç tarihi verdiğini Bediüzzamaın gözünden bakıyoruz. Allahi Allahu İlla sözcüklerindeki lamlar, Bediüzzaman bak “şeddeli lamlar” bak nerelerde geçiyor? Allahi kelimesinde geçiyor, Allahu kelimesinde geçiyor ve İlla kelimesinde geçiyor. Üç kelimede lamlar var. Ve “Yutimmu” sözcüğündeki mim ikişer kez sayıldığında, Bediüzzaman böyle diyor. Ayetin bu cümlesinin ebced değeri 1910 ediyor. Burada Üstadımız “bundan bir asır sonra” ifadesiyle miladi 1910’dan bir asır sonra ne yapıyor? Yüzyıl sonra? 2010 yapıyor. Ahmet Akgündüz ne diyor? “Üstad Hazretleri elli yerde belki ahir zamanda gelecek Hz. Mehdi(a.s)’ın üç vazifesi olduğunu, bu vazifelerin en birinci vazifesinin birincisi olduğunu ve bunu Risale-i Nur’un tam ve mükemmel şekilde yaptığını” diyor, anlatıyor. Fakat burada aynı bu hazret, bu dahi diyelim bu Mehmet Ali Kaya’ya dahi diyorum, deha saçıyor.

Bu dahi diyor ki; “Bediüzzaman 1987’de ‘Mevlana Halid-i’nin şakirdleri bir asır sonra Hz. Mehdi (a.s)’ın şakirdleri mücadele edecek’ buyurmuş. O zaman 1910 yılında kimin şakirdleri var?” diyor. Bediüzzaman 1877’de ‘Mevlana Halid-i’nin şakirdleri’ diye bir ifadesi yok. 1877 tarihini vermiyor ki. Burada açık açık bu tarihin nereden kaynaklandığını, bu tarihi nasıl elde ettiğini net olarak anlatıyor. Bak diyor ki “Şimdi hatıra geldi ki, eğer şeddeli lâm’lar ve mim ikişer sayılsa,” bir değil de, ikişer sayılsa “bundan” bu tarihten “bir asır sonra zulümatı dağıtacak zâtlar ise, Hazret-i Mehdînin şakirtleri olabilir.” Şimdi Bediüzzaman’ın dediği bu tarihe bakıyoruz hep birlikte. “Allahi, Allahu, İlla” lamların olduğu kelimeler ve “yutimmu” kelimesindeki mim ikişer sayıldığında karşımıza çıkan tarih 1910. “Bundan” diyor bu tarihten, “bundan yüz yıl sonra” diyor “bundan bir asır sonra zulümatı dağıtacak zâtlar ise, Hazret-i Mehdînin şakirtleri olabilir.” 2010 ediyor. Hazret 1977 diye kendinden bir tarih çıkarmış. 1877’ye 1977 ilave etmiş. Bediüzzaman’ın dediğinin uzaktan yakından alakası ok.

Bak Mehdiyet’ten kurtarmak için yönteme bak. Peki, burada neden bahsediyor Bediüzzaman? Niye dürüst olmuyorsunuz canım kardeşlerim? “Şimdi hatıra geldi ki,”o anda aklına geliyor  “eğer şeddeli lâm’lar” ne bu şeddeli lamlar? Burada bir şeyden bahsediyor sana “ve mim ikişer sayılsa,”diyor“bundan bir asır sonra” hesap ettiğinde ‘Allahi, Allahu, İlla, Yutimmu’ burada var mim şeddeli lamlarda bu üç kelimede var. Topladığımızda 1910 ediyor. “Bundan” diyor, bu tarihten,1910’dan bir yüz yıl sonra “Hz. Mehdi(a.s)’ın talebeleridir” diyor. 2010. Niye anlamazdan geliyorsunuz? Ben doğruyu anlatırım.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "30 Haziran 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder