13 Temmuz 2012

Hz Mehdi (as)'a İtaat Etmek Farz'dır !


“Hz. Mehdi (a.s)’ın ilmi gelişmiş ve hilmi eksiksizdir. İmamette güçlü, siyasette bilgedir. Ona itaat etmek farzdır. Allah Azze ve Celle’nin emriyle göreve gelmiştir. Allah’ın kullarına nasihat eder. Allah dinin koruyucusudur.” Hz. Mehdi (a.s) hakkında yazışmalar olacak. İnsanlar onu parmaklarıyla gösterecek. Ona sorular soracak, suikast düzenleyecekler” diyor, Hz. Mehdi (a.s)’ın özellikleri olarak. Şimdi bak, internette yazışmalar oluyor, parmaklarıyla gösteriyorlar. Sokakta da gösterebilir, televizyonda da gösterebilir. “Ona sorular soracaklar” diyor; yazılı da soru sorabilir, sözlü de soru sorabilir. Suikast; defalarca suikast düzenlenecek demek ki.

Ebu Basir şöyle rivayet etmiştir; “Ebu Hasan Musa bin Cafer (a.s)’a dedim ki; ‘Seni yaratan Allah’a kurban olayım, İmam Mehdi (a.s) hangi işaretiyle bilinir?’ Buyurdu ki; insanlar ona (Hz. Mehdi (a.s)’a) soru sorduklarında derhal cevap verir.” Seri konuşuyor. “Eğer huzurunda sussalar,” Hz. Mehdi (a.s)’ın yanında susuyorlarmış demek ki; konuşmuyorlar, dinliyorlar; “Eğer huzurunda sussalar o kendiliğinden konuşmaya başlar.” Yani “niye konuşmuyorsunuz?” demiyor. Huzurunda, yani yanında, bitişiğinde sussalar insanlar, konuşmasalar, “o kendiliğinden konuşmaya başlar. Ve yarın olacakları anlatır.


 Peygamberimiz (s.a.v)’in hadislerinden şunlar olacak, bunlar olacak, ahir zamanda ileride şunlar olacak, İttihad-ı İslam olacak, küfür zail olacak, deccaliyet yok olacak gibi; Hz. Mehdi (a.s) çıkacak, Hz. İsa Mesih (a.s) çıkacak gibi yarın olacakları anlatır. “İnsanlarla her dilden konuşur.” Konuşmaları her dile tercüme oluyor demek ki. Belki 70 dile, belki 80 dile. Bize de benziyor. Şimdi şüphelenmeyen beri gelsin; aynısının tıpkısı, tıpkısının aynısı. Bak, diyor ki; “Hz. Mehdi (a.s) hakkında yazışmalar olur, insanlar onu parmaklarıyla gösterecek, ona sorular soracak, suikast düzenleyecek” diyor rivayet. “İnsanlar ona soru sorduklarında derhal cevap verecek.”


Hz. Mehdi (a.s), “eğer huzurunda susarsalar” susanlar olacak huzurunda demek ki, “kendiliğinde konuşmaya başlayacak” diyor. “Yarın olacakları insanlara anlatacak, insanlarla her dilde konuşacak.” “Her dilde tercüme edilecek” diyor. Her konuşmamız anında tercüme ediliyor, her dilde. Hz. Mehdi (a.s) talebelerinde böyle yoğun bir benzerlik oluyor, görüyorsunuz. Bu da Hz. Mehdi (a.s) talebesi olduğumuzun damgası. Diyoruz ki; biz Hz. Mehdi (a.s) talebesiyiz. Buyurun, birebir örtüşüyor.

“Hz. Mehdi (a.s)’ın ilmi gelişmiş ve hilmi eksiksizdir.” Yani mülayim, halimdir. “İmamette güçlü, siyasette bilgedir.” İyi siyasetçi olacak Hz. Mehdi (a.s). Siyasetçiler onun yorumlarını bekleyecekler. Onun görüşlerini alacaklar. Doğrudan değil de, dolaylı yoldan, inşaAllah. “Ona itaat etmek farzdır,” Allah’ın emridir ona itaat etmek, “Allah Azze ve Celle’nin emriyle bu göreve gelmiştir.” “Allah getirmiştir onu” diyor, kendiliğinden gelmiyor. “Allah’ın kullarına nasihat eder,” sohbet eder, “Allah’ın dinin koruyucusudur.” Peygamberimiz (s.a.v) söylüyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "24 Haziran 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder