04 Temmuz 2012

Allah ol dediğinde kainat oluyor!


“Allah, evreni sadece ol diyerek yarattıysa, Big Bang nedir?” diyor. Big Bang, milyonlarca sene sürüyor, Allah ol dediğinde kainat oluyor, nasıl oluyor? Allah katında zaman var mı? Sen zamanlı olduğun için anlayamıyorsun. Allah katında tek bir an vardır, an nedir? Sonsuz kısa zamana; an denir. Sonsuz uzun zamanı, sonsuz kısa zaman içerisinde Allah yapıp, bitirmiştir, “Ol” demiştir, olmuştur kainat, her şey bitmiştir. Bizde, bu anın içerisinde, zamanı yaşıyoruz. Zaman, insanın aklındaki inanç.


Her zaman söylüyorum, bakın fincana vuruyorum, şimdi hatırlamaya çalışın, bir daha vuruyorum, ikisini birbirine kıyasladınız, beyninizde zaman algı olarak oluştu, bir inanç bu. Zaman inançtır, beynin yorumu: bir şeyi, bir şeyle kıyaslamasıyla meydana gelen durum, Allah katında zaman yok. Zaman sonradan yaratılmıştır. Big Bang’de de: adamlar “Big Bang’de ne zaman vardı ne mekan vardı” diyorlar. Ne demek bu? Bakın “ne zaman vardı, ne mekan vardı ” diyorlar, “ sonradan zaman ve mekan meydana çıktı” diyorlar. Bundan on on beş milyar yıl önce, o zaman, zaman olmadığına göre, tek bir an var demektir. Bilimsel olarak da bu çok açık, tek bir an olunca da Allah’ın “Ol” demesiyle kainat oldu sözü, tam yerini bulmuş oluyor, bilimsel açıdan.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "20 Haziran 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder