14 Temmuz 2012

Hz Mehdi (as)'ın Görkemli bir Lider Görünüşü Vardır!


Resulullah (s.a.v.) buyurdu; “Mehdi’nin kaş çatığı hilal şekilli, gözleri güzel ve çekicidir” diyor. “Omuzları geniştir, dişleri parlak ve geniştir.” Yani büyükçe dişleri demek ki. “İnce ve güzel burnu vardır. Alnı geniş ve parlaktır. Omuzları bir kaya kadar sağlamdır. Yanakları daha az dolgun gözükür. Uykusuz kaldığında bazen solgundur” diyor rengi mübareğin. Kasları kavisli ve güçlüdür. Saçları kulağının üzerinden kıvrılır.” Yani şu kenarlarda dalgalanıyormuş. Kardeşim ne yapayım yani okumayayım mı ben bu hadisleri? Benziyor ne yapayım? “Dudakları mükemmel ve güzeldir.

 Görünüşü iyi ve yakışıklıdır. Yüzü iffet nuruyla ve görkemle doludur. Görkemli bir lider görünüşü vardır. Bakışları farklıdır, sesi güçlü ve nefes kesicidir.” Resulullah (s.a.v.)’in hadisi. Ne yapayım anlatmayayım mı yani? Diyorlar; “sen kendini ima ediyorsun.” Hadis söylüyorum. Hakikaten benim saçlarım şurada uzadığı zaman dalgalanıyor. Dalgalı saçlarım, özellikle şu yanlarda. Bak diyor ki; “Saçları kulağı üzerinden kıvrılır.” Hakikaten benim ortaokul, lise resimlerimde de uzattığımda buralarda dalgalanıyordu. Herkes bilir yani. Özellikle şakaklarımda dalgalanır, inşaAllah. “Dudakları mükemmel ve güzeldir. Görünüşü iyi ve yakışıklıdır. Yüzü iffet nuruyla ve görkemle doludur.

Görkemli bir lider görünüşü vardır. Bakışları farklıdır, sesi güçlü ve nefes kesicidir.” 800 sene önce yazılmış hadis kitabında bu, 800 yıllık. 8 sene önce desen hadi biz yazdırdık diyebilirler. 800 sene önce yazılmış. “Mehdi’nin kaş çatığı hilal şekilli, gözleri güzel ve çekicidir. Omuzları geniştir, dişleri parlak ve geniştir. İnce ve güzel burnu vardır. Alnı geniş ve parlaktır. Omuzları bir kaya kadar sağlamdır. Yanakları daha az dolgun gözükür.” Yani yanakları dolu değil, yanakları çökükçe. “Uykusuz kaldığında bazen solgundur” diyor yüzü, bazen solgundur, bazen. “Kasları kavisli ve güçlüdür. Saçları kulağının üzerinden kıvrılır.” Yani söyleyeyim mi? Benziyor doğru, ama talebe hocaya benzer. Hoca talebeye benzer, talebe hocaya benzer. Bizim de Hz. Mehdi (a.s)’a benzememiz normal. Gece gündüz onun sevgisinden bahsediyoruz. Allah benzetir tabii inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "28 Haziran 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder