13 Temmuz 2012

Bediüzzaman diyor ki!


Bak ne diyor Bediüzzaman; “Hatta Hz. İsa (a.s)’ın nüzulü dâhil ve kendisi Hz. İsa (a.s) olduğu, nuru imanın dikkatiyle bilinir. Herkes bilemez. Hatta Deccal ve Süfyan gibi eşhası müthişe kendileri dâhil kendilerini bilmiyorlar” diyor. O yüzden Hz. Mehdi (a.s) da kendisini bilmiyor. “Dinsizlik cereyanına karşı ayrı ayrıyken, mağlup olan İsevilik ve İslamiyet, ittihat neticesinde” yani birleşme neticesinde, “dinsizlik cereyanına galebe edip dağıtacak istidadındayken” demek ki Hıristiyanlarla Müslümanlar ittifak halde İttihad-ı İslam’ı oluşturuyorlar. Yani, Türk-İslam Birliği, İttihad-ı İslam’ın oluşmasında Hıristiyanlarla geniş bir ittifak var. Birlikte hareket ediyor ama çok geniş çaplı dünya çapında bir ittifak yapılıyor.


Bak diyor ki Bediüzzaman; “İsevilik ve İslamiyet, İttihat neticesinde, dinsizlik cereyanına karşı galebe edip dağıtacak istidadındayken” bu ittihadı, Hz. Mehdi (a.s) sağlıyor işte. Hz. İsa (a.s) Mesih’in nüzulünden önce, “ittihat neticesinde, dinsizlik cereyanına karşı galebe edip dağıtacak istidadındayken, âlemi semavatta cismi beşerisiyle bulunan” yani cismi beşerisi ne demek? Dünyevi bedeniyle “bulunan şahs-ı İsa (a.s)” şahsı manevi değil, “Şahs-ı İsa (a.s) o dini hak cereyanının başına geçeceğini” yani Hıristiyanlığın, Müslüman olması neticesinde meydana gelecek, milyarlarca Mümin’in lideri oluyor. “Başına geçecek, lider olacak” diyor.


 Şahs-ı maneviciler ne diyor? “Yok, gömdük” diyorlar. Nerenin gömmesi? Ne diyor Bediüzzaman? “Şahsı İsa (a.s)” Hz. İsa (a.s)’ın şahsı bizzat kendisi, “o dini hak cereyanının başına geçeceğini” lider olacağını “Bir muhbir-i sadık, bir kaderi Külli Şeyin vadine istinad ederek haber vermiştir.” “Kuran’ın vadidir” diyor. “Madem haber vermiş Hak’tır Madem kaderi külli şeyin vadetmiştir, elbette yapacaktır” diyor.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "23 Haziran 2012 tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder