10 Ocak 2013

Kur'an dan Ayet Açıklamaları !


Ya Allah Bismillah. Şeytandan Allah’a sığınırım. Enfal Suresi 9. “Siz Rabbinizden yardım taleb ediyordunuz,” zor durumdaydınız yardım talep ediyordunuz, Cenab-ı Allah; “O da: "Şüphesiz ben size birbiri ardınca bin melek ile yardım ediciyim" diye cevap vermişti.”  Bir biri ardınca. Bin melek, onun ardından bin melek daha iki bin. Acaba 2000’li yıllara işaret mi var? Bir de 9, 9. ayet. Acaba 2009 mu?

“Allah, bunu, yalnızca bir müjde ve kalblerinizin tatmin bulması için yapmıştı;” diyor Cenab-ı Allah. Bir müjde var demek ki, inşaAllah. “(yoksa) Allah'ın Katından başkasında nusret (zafer ve yardım) yoktur. Hiç şüphesiz Allah üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Bak, diyor ki Canab-ı Allah Yusuf Suresinde; “Andolsun, onların kıssalarında temiz akıl sahipleri için ibretler vardır.” Ebcedi 2015 veriyor. Yani bu kıssaları ahir zamanda inceleyin, her zaman inceleyin ama ahir zamanda da inceleyin. “Onların kıssalarında temiz akıl sahipleri için” derin düşünen akıllı insanlar için, “ibretler vardır.” İşaretler, yönler, ahir zamanı anlatan birçok hayatla iç içe, hayatın içinde göreceğiniz gerçekler vardır. Alametler vardır. O anlama geliyor. 2015 tarihini veriyor.

“Sen, yalnızca bir uyarıcısın ve her topluluk için bir hidayet önderisin.” Yani “Mehdi’sin” diyor Peygamberimiz (s.a.v)’e Cenab-ı Allah. Ebcedi hangi tarihi veriyor? Bir tane ebced tarihi var, 1982. Hz. Mehdi (a.s)’ın yavaş yavaş neşvünema bulduğu, geliştiği tarihi veriyor 1982. Bir tane tarih veriyor bak, 1700 değil, 1300 değil, 9218 değil,  7721 değil. Kaç? Net 1982 tarihini veriyor. Hangi ayet? “Sen, yalnızca bir uyarıcısın ve her topluluk için bir hidayet önderisin.” “Bir Mehdi’sin” diyor Cenab-ı Allah. Ve ahir zaman açık ve alenen işaret ediyor ayet. Rad Suresi 7. Tekrarlayan yedilere de Cenab-ı Allah dikkat çekmiştir.

“O'nun Katında her şey bir miktar (ölçü)” denge, “iledir.”  Ayetler, onlar da ölçüyle. Her şeyde bir ölçü var. Ayetlerin içinde ölçülere baktığımızda ebcetler çıkıyor işte. Bak ne diyor Cenab-ı Allah; “O'nun Katında her şey bir miktar (ölçü) ve denge iledir.” Her şey; atom, harfler, rakamlar her şeyde bir ölçü vardır diyor. Altın oran mesela bir ölçüdür. Her canlıda altın oran var.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder