16 Mayıs 2013

'Ve Bir Asır Sonra Gelecek O Zat'..Dolayısıyla Hz Mehdi (as)'ın Vaktindeyiz!


 Hata yaptığını zannettiğin yerde doğru yapmış oluyor. Diyorsun ki; “amma büyük hata yaptı.” Doğru oluyor. Çünkü derler ya,“her şeyde bir hayır vardır,” -Cenab-ı Allah’ın hükmüdür- her hareketinde hayır oluyor Hz. Mehdi (a.s)’ın. Bak, Bediüzzaman diyor ki: “Faraza, hakiki beklenilen,” gelmiş demiyor Hz. Mehdi (a.s) için, “ve bir asır sonra gelecek o zat,” bak, açıkça söylüyor, “bir asır sonra gelecek o zat…” Ne zaman gelecekmiş? Bir asır sonra. Bunu 1900’ler de söylüyor Bediüzzaman. Şu an 2000’lerdeyiz. Dolayısıyla Hz. Mehdi (a.s)’ın vaktindeyiz. Doğru söylemiş mi Bediüzzaman? Doğru söylemiş. “O zat dahi” diyor bak, Hz. Mehdi (a.s) dahi, “bu zamanda gelse, harekatını o cereyanlara kaptırmamak için siyaset alemindeki vaziyetten feragat edecek.” “Siyasete girmeyecek” diyor. Siyasetle ilgilenmeyecek. Partilere üye olmayacak, belli bir partinin kontrolünde olmayacak. “Ve hedefini değiştirecek diye tahmin ediyorum.”

Yani siyasetle değil; ilimle, irfanla. İşte televizyonlar, radyolar, internetle;“imani konuları esas alarak hareket edecek” diyor. Bak, “üç konudan ne önemlisi iman meselesidir. O zât şimdi olsa da, üç meseleyi birden umum ruy-i zeminde vaziyetlerini değiştirmek, nev-i beşerdeki cari olan adetullaha muvafık gelmediğinden, herhalde en azam meseleyi esas yapacak” diyor. Yani iman hakikatlerini esas yapacak. Hz. Mehdi (a.s) otuz yıl, kırk yıl iman meselesini esas yapıyor. Ondan sonra siyaset ve saltanat aşaması başlıyor. “İman meselesini esas yapıp, öteki meseleleri esas yapmayacak, ta ki imân hizmeti, safvetini umumun nazarında bozmasın.” İnsanlar şüpheci çünkü. “Ve avamın çabuk iğfal olunabilen akıllarında,” insanlar çok çabuk şüphe ediyor ya, “o hizmet başka maksatlara âlet olmadığı tahakkuk etsin.”

Yani Hz. Mehdi (a.s)’ın samimiyeti iyice ortaya çıksın. Çünkü siyasetle çıksa, işte derler ki;“iktidara gelmek için yapıyor.”“Samimiyetsiz” diyecekler. “Onu engelleyecek bir durum bu” diyor. “Öyle metanet ve sadakat kaybolmuş ki; ondan, belki yirmiden birisine itimad edilmez” diyor ahir zamanda. “Bu acib halata karşı çok fevkalade sebat ve metanet ve hamiyet-i İslamiye lazımdır. Yoksa akim kalır, zarar verir.”

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder