01 Mayıs 2013

Hayatı Güzel Hale Getirmek Müslüman'ın Vazifesidir !


Hanımlar ilginç makyajlardan hoşlanırlar, güzel olur. O bir renktir, hayata renk katar. Monotonluk iyi değil. İşin doğrusu yakışır, güzel olur. Alışılmışın dışında makyajlar, alışılmışın dışında kıyafetler hoş, göz alıcı, gönül alıcı olur. Onu yaratan da Allah’tır. Güzelliği yaratan Allah’tır. Monotonluk, kalitesizlik güzel bir şey değil. Siz istiyorsunuz ki hanımlar bakımsız, perişan olsunlar; erkekler bakımsız, perişan olsunlar. İşte çeksin altına bir blue jean, üstüne de kötü tişört, saçı-kafayı da bir kazıttırsın, dışarıya çıksın. Ayağında bir lastik ayakkabı, atom forvet öyle gezinsin. Hanımları da öyle hale getiriyorsunuz, onları da erkekleştiriyorsunuz. Bir kalitesizlik, bir estetikten uzak yapı yayılmaya başlıyor; bu çok korkunç bir şey. Sırf yemek-içmekten hayat oluşmaz. İşte bir sandviç olsun, onu yesin; bulduğu yerde yatsın, uyusun. Böyle hayat mı olur? Ondan sonra insanlar intihar etmeye başlıyorlar.

Hayatı güzel hale getirmek, hoş hale getirmek Müslüman’ın vazifesidir. Allah dünyayı cennete çevirmekle bizleri görevlendiriyor. Bahçeleri güzelleştireceğiz, insanları güzelleştireceğiz. Mesela çok bakımlı çıkarıyorlar çocukları, değil mi? Süslüyorlar onları, içimiz gidiyor. Başlarına mesela taç takıyorlar, bir şeyler yapıyorlar. Ayakkabıları süslü oluyor, elbiseleri süslü oluyor, ilginç kıyafetleri giydiriyorlar. Hoşumuza gidiyor. Gençler de öyle bakımlı olacaklar, genç kızlar da öyle bakımlı olacaklar. Evler bakımlı olacak, arabalar bakımlı olacak. Kalitesizlik, kir ve pislik bir memlekette yayılırsa; sanat, bilim, estetik, ruh ölür orada, Allah esirgesin. Güzel bir şey değil.Onun için güzelliği, estetiği sonuna kadar aramak,her yeri güzelleştirmek gerekir, inşaAllah.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder