24 Mayıs 2013

Mehdiyet Sevgi,Merhamet,İyilik,Sevecenlik,Sanat,Bilim ve Topluluktur!


“Adnan Bey, sizce Mehdi’nin ve Mehdi döneminin ekonomi politiği ne olur?” Biraz entel bir canımız. “Şimdiki ekonomik sistem devam mı, yoksa yeni bir anlayış mı? Yoksa bu Mehdi konusu var olan sistemin ikamesi, idamesi için bir sistem midir? Mehdi yeni dönemin bir kahramanı mı olacaktır? Yoksa daha eşitlikçi bir dünya mı kuracaktır? Bir sosyalist olabilir mi?” Sosyalistler, Marksistler sosyal adalet inancını Tevrat’tan, Mesihiyet’ten, Mesih inancından, Mesih devrindeki sosyal adaletin ihtişamına ait açıklamalardan, Hz. Mehdi (a.s) devrinin, Hz. Mehdi (a.s) döneminde oluşacak ekonomik adaletin güzelliğinden etkilenerek oradan almışlardır. Marks’ın esin noktası odur. Mehdiyet siyasetle uğraşmaz, Hz. Mehdi (a.s) sevgi öğretmenidir.

Mehdiyet sadece sevgi, barış, kardeşlik, dostluk, iyilik, iyi niyet, sevecenlik, muhabbet, sanat, bilim estetik bu konuları teşvik eden, halka bu ruhu yoğun enjekte eden bir insandır, bir gruptur, bir topluluktur. Mehdiyet’in aslı esası budur. Mehdiyet detay detay devlet işleriyle uğraşmaz, devlete karışmaz Hz. Mehdi (a.s), siyasete karışmaz. Sadece sevgi, merhamet, iyilik, güzellik ve sağduyu. Mehdiyet’in en önemli özelliği budur sağ duyu, makul olma, Her şeyin en makulü ne, en güzeli ne bunu araştırır. Hz. Mehdi (a.s) bir güzellik uzmanıdır. Şehirler nasıl güzel olabilir, insanlar nasıl güzel olabilir, müzik nasıl güzel olabilir, demokrasi nasıl güzel olabilir. İşte Suriye nasıl güzel olabilir, Irak nasıl güzel olabilir; güzellik uzmanı Hz. Mehdi (a.s). Bunu da, Hıristiyanlarla birlikte yapar. Yani gizli kapaklı bir odada yapmaz bunu Hz. Mehdi (a.s).

 Açıktır Hz. Mehdi (a.s)’ın hayatı. Yüzlerce binlerce Hıristiyan danışmanı vardır dindar, yüzlerce binlerce Müslüman danışmanı vardır dindar. Hep birlikte sağduyu içerisinde sevecenlikle dostlukla en iyiyi araştırarak, en güzeli araştırarak en güzelin uzmanıdır Hz. Mehdi (a.s). En güzel nedir? Allah’ın rızasına en uygun olan nedir onu araştırırlar, onu uygularlar, uygulatırlar ve tavsiye derler. Mehdiyet’in kökeni, ruhu aslı budur.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın   A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder