16 Mayıs 2013

Peygamberimiz (sav)'in Gelecekten Haber Vermesi Kuran Ayetiyle Sabit!


”Bediüzzaman: “Keramatlarının büyük bölümünün gaybden haber vermeyle ilgiliydi” diyor peygamberimiz (s.a.v)’in. O zaten çok etkiliyordu sahabeleri. Mesela diyor ki Peygamberimiz (s.a.v): “Bir kervan geliyor, içinde şöyle şöyle bir şey var” diyor. Aynısıyla çıkınca o kişinin imanı çok güçleniyor ve peygamber olduğuna dair kanaati pekişmiş oluyor. Peygamberimiz (s.a.v)’in gösterdiği mucizelerin en ağırlık noktası, gelecekten haber vermesidir Allah’ın izniyle, Allah’ın ona bildirmesiyle. Yoksa diğer türlü işte taşları alıp hamur haline getirmiyor. Bu şekildedir. Onun için sırf Hz. Mehdi (a.s) değil. Yani kendisinden sonra olacak olayları da bildiriyor. Bazı kardeşlerimiz zannediyor ki sırf Hz. Mehdi (a.s)’ı bildiriyor. Hz. Mehdi (a.s)’ı değil.

Mesela diyor ki: “Benden sonra hilafet şu kadar sürecek” diyor. “Sonra ceberut idareciler gelecek, zalim idareciler gelecek, sonra sultanlar gelecek, sonra da benim evlatlarımdan Muhammed Mehdi çıkacak” diyor. Aynısıyla dediği gibi oldu. Ümmetiyle ilgili verdiği bilgi, mesela ümmetin parçalanacağını söylüyor. Guruplara ayrılacaklarını söylüyor. Kuran’ı terk edecekleri ayette var zaten. Onun için Peygamberimiz (s.a.v)’in gelecekten haber vermesi zaten Kuran ayetiyle sabit. Cenab-ı Allah diyor ki: “Gayb Allah’a mahsustur. Ancak insanlar arasında seçtiği peygamberleri hariç” diyor. Onlara gaybden haber veriyor. Gaybden haber verince ne oluyor? İşte bu şekilde bize bilgi intikal etmiş oluyor. Aynısıyla da çıkınca açıklaması yok.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder