16 Mayıs 2013

Hz Mehdi (as) Geldiğinde Ben Ölü Olacağım,diyor Bediüzzaman !

Kastamonu Lahikası’nda,Bediüzzaman diyor ki; “Hem bu üç vazife birden bir şahısta yahut cemaatte bu zamanda bulunması,” kendi zamanında, bir şahısta yahut cemaatte bulunması ama kendi zamanında,“ve mükemmel olması ve birbirini cerhetmemesi (bozmaması) pek uzak, adeta kabil (mümkün) görülmüyor.” Bu açıklamanın üstüne konuşacak bir şey yok. “Benim zamanımda Hz. Mehdi (a.s)’ın gelmesi imkansız” diyor. “Ne şahıs olarak olurne cemaat olarak, mümkün değil” diyor. Bak, “pek uzak, adeta kabil görülmüyor” diyor. Arkasından ne diyor; “Ta ahir zamanda,” ne zamanmış? Ahir zamanda. Kendisinden sonra. “Al-i Beyt-i Nebevi’nin (a.s.m) cemaat-i nuraniyesini temsil eden,” yani başında bulunan, Peygamberimiz (s.a.v)’in soyundan olan seyyidlerin başı olan, onların mümessili olan, kimde? Hz. Mehdi (a.s)’da. Bak, net söylüyor. Hz. Mehdi (a.s). “Benden sonra ahir zamanda, Hz. Mehdi (a.s)’da ve Hz. Mehdi (a.s)’ın cemaatindeki şahs-ı manevide,” Hz. Mehdi (a.s) var, ve cemaati var, “Hz. Mehdi (a.s) ve cemaatinden oluşan şahs-ı manevide ancak içtima edebilir bu üç görev” diyor. “Benim zamanımda olması imkansız” diyor Bediüzzaman.

“Üç vazife birden bir şahısta” tek birşahısta, “yahut cemaatte,” Nur cemaatinde mesela, “bu zamanda olması, kendi zamanında olması, “ve mükemmel olması, birbirini bozmaması pek uzak, adeta kabil görülmüyor” diyor. “Mümkün değil” diyor. “Ahir zamanda Ali Beyt-i Nebevi’nin cemaati nuraniyesini temsil eden Hz. Mehdi (a.s)’da ve cemaatindeki şahs-ı manevide ancak içtima edebilir.” Hz. Mehdi (a.s) var, cemaati var ve ondan oluşan şah-ı manevide ancak içtima edebilir. Ne zaman? Ahir zamanda. Öbür yerde de ne diyor; “Benden yüz yıl sonra” diyor. “Hz. Mehdi (a.s)’ın vakti yüz yıl sonra” diyor. Açık açık söylemiş. “Ta ahir zamanda, hayatın geniş dairesinde, Risale-i Nur’un asıl sahipleri, yani Hz. Mehdi (a.s) ve şakirtleri Cenab-ı Hakk’ın izniyle gelir,” ısrarla ayrı ayrı yerlerde söylüyor ki şahs-ı manevi diye geçiştirmesinler diye, “Hz. Mehdi (a.s) ve şakirtleri Cenab-ı Hakk’ın izniyle gelir,” geldi demiyor, “gelir, o daireyi genişlendirir, o tohumlar sümbüllenir. Bizler de kabrimizde seyredip Allah’a şükrederiz.” “Hz. Mehdi (a.s) geldiğinde ben ölü olacağım” diyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder