07 Eylül 2012

Mümünler ve Allah'tan korkanlar Kuran'ı Anlar!



Çocuklar Kuran okuyorlar, bazı hıyarlar “böyle Kuran okunmaz.” Sizin yüzünüzden hanımları hep dinden, imandan birçoğunu uzak tuttunuz. Hayatlarının zaten üçte birini Kuran’dan uzak tutacak şekilde tedbir almışlar, sağlama bağlamışlar, şeytani bir yolla, hayatlarının üçte birini. Zaten üçte biri de uykuda geçiyor insanların. Bin bir türlü şart getirmişler. Yok kardeşim, bak Allah’ın kitabını eline alır okursun. Bak böyle eline alırsın açar okursun. Alır öpersin, eline yüzüne sürersin, başının altına koyarsın, Allah’ın kitabı, ekmek gibi. Delilik yapmayın, Kuran’dan insanları uzaklaştırmayın. İstediği an, istediği gibi açar okur. Ama eli ayağı kirliyse zaten yemeği de insan eli ayağı kirliyken yemez, değil mi? Tabii ki elin temiz olacak.

 Bin bir türlü şart getiriyorlar Kuran okunmasına. Daha da olmazsa kılıfına koyup duvara asıp diyor ki; “Kuran orada asılı dururken ben uyuyamam, yatamam” diyor. Çözüm ne? Kuran’ı evden çıkaracaksın. Bu kadar akılları garip hale gelmiş, hayret edecek hale gelmiş. Saygı mı bu, Kuran’a, saldırı mı? Öyle saygı olur mu? Evde Kuran var diye yatamıyormuş, uyuyamıyormuş, eğlenemiyormuş. Ayakta durması gerekiyormuş. “Yüksekte bir yerde duracak” diyor. Ulaşamayacak bir yerde, kılıfında. Üç ayda bir, dört ayda bir tozunu alıyorlar. Öyle olmaz, Kuran’la iç içe yaşanır. Yastığında durur, başucunda. Açtığında sabah kalkar kalkmaz okursun. Yatmadan önce okursun, kahvaltıda okursun. Kuran’dan uzak tutmak için şeytan bin bir türlü yol deniyor.

Ve Allah adına yapıyor bak bunu yaparken. “Şeytan sakın sizi Allah ile aldatmasın” diyor ayette. Allah ile aldatıyor bunları. Akıl edemiyorlar, iyi güzel bir şey yaptığını zannediyor. Kadın elini Kuran’a süremeyince seviniyor, “sen ne kadar takvasın maşaAllah” diyor. Kadın namaz kılamayınca seviniyor, “ne kadar takvasın” diyor. Mesela gençler Kuran’a elini süremeyince, seviniyor. Diyor ki; “zaten biz okusak da anlayamayız. Kırk yıl geçse, biz okusak da anlayamayız” diyor. Allah bize diyor ki; “Müşrikler anlayamaz Kuran’ı” diyor. “Kafirler anlayamaz” diyor. O da diyor ki; “ben anlayamam Kuran’ı zaten” diyor. Kırk yıl geçse de anlayamam” diyor. Doğru söylüyorsun anlayamıyorsun. Kuran’da zaten öyle diyor Allah; “Kafirler ve müşrikler anlayamazlar” diyor. “Müminler anlar, Allah’tan korkanlar anlar” diyor. “Onlara bir anlayış veririz” diyor Cenab-ı Allah, inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "24 Ağustos 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder