04 Eylül 2012

Atatürk Darwinizme Karşı Tavrını Koymuştur!


 Habertürk’’te çıkmışlar “Atatürk’te Darwinistti, sosyal Darwinistti” diyorlar. Kardeşim ne yapıyorsun sen? Ne yaptığının farkında mısın sen? Nelere yardım ettiğinin farkında mısın farkında olmadan? Sen Atatürk sosyal Darwinistti dersen, sosyal Darwinizmi ve Darwinizmi felsefe olarak var gücünle desteklersen, sen ne yapmış oluyorsun biliyor musun? Diyalektik felsefeyi her yönüyle kabul etmiş oluyorsun. Ve “Atatürk’te savunuyordu, devlet de diyalektik felsefeyi savunuyor” diyorsun. Diyalektik felsefeyi sen savunuyorsan, o zaman tarihin diyalektiğini de kabul etmek durumundasın. Çünkü canlıların diyalektiğini kabul ediyorsan, doğanın diyalektiğini de kabul ediyorsun, canlıların diyalektiğini de kabul ediyorsun.

O zaman tarihin diyalektiğini de kabul ediyorsun demektir. Tarihin diyalektiğini kabul ediyorsan Marksist, komünist olursun. Stalinist, Leninist olursun. Başka ne olursun? Nereye gideceğini bilmiyor musun sen bunun? Farkında olmadan çok büyük zarar meydana getiriyorlar. Çok büyük tahribat yapıyorlar. Lafın nereye gideceğini bilmiyorlar. Atatürk’ün bir kere Darwinizmle ilgili hiçbir sözü yoktur. Hepsi yalandır uydurma. Öyle bir şey yok. Nerede görülmüş Atatürk’ün öyle bir ifadesi? Konuşmalarının hepsi zapt altına alınmıştır.

 Mesela Atatürk Elmalılı tefsirini yaptırmıştır; istifade ediyoruz Elmalılı’nın tefsir yaptığını. O devre ait yüzlerce belge var. Atatürk’ün Darwinist olduğuna dair bir belge bulabiliyor musun sen? Yok. Atatürk her zaman Allah’ın varlığını ve birliğini savunmuştur. Nerede Atatürk’ün Darwinist olduğuna dair bir belge? Hayatının hiçbir döneminde Allah’ı inkar etmemiştir Atatürk. Her zaman aklın yolunu tercih etmiştir. Ve ne demiştir; “Beyler, şurası unutulmamalıdır ki, Türklük aleminin en büyük düşmanı komünistliktir” diyor. “Behemehal her görüldüğü yerde ezilmelidir” diyor. Ezmek ne demek? Silindirle ezin demiyor ki, fikren ezin diyor düşünceyle, akılla, bilimle.

Atatürk her zaman Darwinizme karşı tavrını koymuştur. Ve hep dinden yana olmuştur tavrı. Darwinizme karşı mücadele dinle yapmıştır Atatürk. Bilimsel çalışma yapamamıştır tabii ki o dönemde. Bediüzzaman da yapmamıştır bilimsel çalışmayı. Hz. Mehdi (a.s)’a bırakılmıştır. Bediüzzaman, Hz. Mehdi (a.s)’a bırakmıştır. Açıkça söylüyor Risale-i Nur’da, “bunları Mehdi yapacak” diyor. Darwin’in isminden dahi bahsetmemiştir Bediüzzaman, tamamen Hz. Mehdi (a.s)’a bırakmıştır. “Maddiyun, tabiyyun taunu beşer içinde intişar etmesiyle” diyor. Hz. Mehdi (a.s)’ın birinci vazifesini anlatırken, “maddiyun, tabiyyun taunu beşer içinde intişar etmesiyle her şeyden evvel felsefeyi ve maddiyun fikrini tam susturacak bir tarzda imanı kurtarmaktır birinci vazifesi” diyor Hz. Mehdi (a.s)’ın.

“Ve ehl-i imanı dalaletten muhafaza etmektir” diyor ve devam ediyor. Hz. Mehdi (a.s)’a bırakmıştır. Bunu da açık açık kapsamlı delillerle anlatmıştır. Fakat bir kısım narcılar, bir kısım nurcular, narcıların tamamı, nurcuların bir kısmı Mehdiyet’e savaş açtılar. Mücadele veriyorlar Mehdiyet’i yok etmek için. Hz. İsa Mesih (a.s)’ı yok etmek için mücadele veriyorlar. “Hz. İsa Mesih (a.s)’ı öldü toprağa gömdük” diyorlar. “Hz. Mehdi (a.s)’da yok “ diyorlar özetle. Kimi “şahs-ı manevi” diyor, kimi “Bediüzzaman’dı” diyor. “Yani artık unutun kıyameti bekleyin” diyor. Alanı PKK’ya bırakmış oluyorlar, komünistlere bırakmış oluyorlar. Kıyamet bekleyecekmişiz artık. Yapacak hiçbir şey yokmuş. Peki Bediüzzaman ne anlatıyor? Peygamberimiz (s.a.v.) ne anlatıyor? Olaylar neyi gösteriyor? Tarihi gelişmeler neyi gösteriyor? Neden anlamazlıktan geliyorsunuz? Dini konuşları tenzih ederim- akıl almaz yöntemlerle, akıl almaz tevillerle, dil eğip-bükmelerle konuları tamamen bambaşka bir mecraya getirmeye kalkmışlar.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "14 Ağustos 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder