04 Eylül 2012

Çok Şükür Laz Kardeşlerimiz,Karadenizli Kardeşlerimiz Sağlamdır!



DİDEM ÜRER: Mekke’deki İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, son günlerde artan “Şii, Sünni çatışması” tartışmaları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Mezhep kavgası planlarının bir tuzak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanımız, “Bu tuzak İslam dünyasını ortaçağ karanlığına taşır” dedi. 56 Müslüman ülkenin katıldığı zirvede Suriye’nin üyeliğinin askıya alınmasına karar verildi. Karara gerekçe olarak ise, Suriye’de Esat yönetiminin halka yönelik şiddet kullanması gösterildi.

ADNAN OKTAR: Peki bu şeye çözüm ne? Alevi-Sünni yahut işte Şii-Sünni mücadelesini bazı yerlerde kışkırtıyorlar. Özellikle Şii ve Sünni mücadelesi bazı yerlerde öldürüyesiye. O ona bomba koyuyor, o ona bomba koyuyor. Çözüm ne? “Çözüm ehl-i sünnete sarılmakta” diyorlar. Onlar da diyorlar ki, kardeşlerimiz de, “Şiilik’te, Şiiliğe sarılmakta çözüm” diyorlar. O zaman daha da şiddetli bombalıyorlar.

 Çözüm Mehdiyet’te. Hz. Mehdi (a.s) geldiğinde, konu bitti. Mezhepler kalkıyor çünkü. Mezhep kalkınca olayın, fitnenin asıl kökeni bitmiş oluyor. Yani fitne imtihandır. İmtihan olduğumuz konunun kökenini ortadan kaldırmış oluyoruz. Mesela zehirli bir olay varsa yahut zararlı bir olay varsa, veya rahatsızlığı olan bir olay varsa, bir anarşi varsa, bir terör varsa değil mi kökeni. Kökeni nedir? Mezheplerin ortadan kalkması. Çünkü bir mezhepte helal olan, diğer mezhepte haram. Hayır ben Sünni-Şii’yi de demiyorum. Sünni mezheplerde. Hanefi ile Şafii’nin arasında aklınız hayaliniz şaşırır yani böyle. Hanefi “helal” diyor, Şafii “haram” diyor. Şafii “helal” diyor, Hanefi “haram” diyor. Boydan boya liste uzayıp gidiyor.

Büyük bir olay var İslam aleminin başında. Çok büyük bir olay var. Mezheplerin kalkması gerekiyor. Bunu da ancak Hz. Mehdi (a.s) yapabilir. Onun dışında mezheplerin kaldırılması da çok tehlikeli. Çünkü kafasına göre adam içtihad yapmaya kalkar. Mehdiyet her yerde ihtiyaç olduğu görülüyor. Mesela diyor ki şimdi Cumhurbaşkanımız, “aman ha. Şii-Sünni kavgasına girmeyin.” Bunu hiç kise dinlemez, o kafada olan insanlar. Çünkü Sünni inanca göre, Sünni delillere göre Şiilerin anlattığı hükümler, Sünni fıkhına göre küfür. Küfür hükmünde. Şiiliğe göre de Sünni kardeşlerimizin inançları küfür hükmünde. Birçok yerde küfüre gitmiş durumdalar.

 Kardeşim o zaman bir kökte yanlışlık var. Değil mi? Nedir? Mezhepten ortadan kalktı mıydı Ashab-ı Kiram gibi olacağız. Herkes birbirine sarılacak. Herkes birbiriyle dost olacak, kardeş olacak. Aynı Ashab-ı Kiram gibi. Tek mezhep, tek din oluyor. Hz. Mehdi (a.s)’a karşı çıkanlar kargaşanın devamını istiyorlar. Bilerek veya bilmeyerek. Hz. Mehdi (a.s) çıktı mı ne Darwinizm, materyalizm kalır, ne mezhep kavgaları kalır, ne Hıristiyan düşmanlığı kalır, ne Musevi düşmanlığı kalır, ne Şii düşmanlığı kalır, ne Şii kardeşlerimizdeki Sünni düşmanlığı kalır. Öbür türlü dünya kanser olmuş durumda. Kendi vücuduna saldırıyor. Kendi kendini yiyor şu an dünya. Bunun sonucunda bir tane insan kalmaz dünyada Allah esirgesin. Hıristiyan Müslüman’ı, Müslüman Müslüman’ı, Yahudi Müslüman’a, Müslüman Yahudi’ye, Şii Sünni’ye, Sünni Şii’ye akıl almaz bir kargaşa olur. Irk kavgaları olur.

İşte Kürt’le Türk, Kürt’le Laz, Laz’la Türk akıl almaz fitneler çıkabilir Allah esirgesin. Çok şükür Laz kardeşlerimiz, Karadenizli kardeşlerimiz sağlamdır. Ama onları da delirtecek, bir kısmını delirtecek kafada adamlar var ve çalışmalar yapıyorlar. Çerkez kardeşlerimizi delirtmeye yönelik, bir kısmını delirtmeye yönelik çalışmalar var. Tek çözüm bu; Mehdiyet’tir. Mehdiyet’e direnmenin bir alemi yok. Her yerde ihtiyaç olduğunu görüyoruz.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "16 Ağustos 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder