16 Mayıs 2012

Peygamberimiz (sav) 'in Ehl_i Kitap'a bakış açısı!


DİDEM HANIM: Hocam, Mehmet Görmez Hocamız Ehl-i Kitap’la ilgili sizin açılamalarınızı teyit eden bir konuşma yaparak şunları söyledi:“İslam dünyasında asırlarca varlıklarını sürdüren dini azınlıklar Müslümanlara emanettir. Hiçbir Müslüman’ın bu emanetlere ihanet etme hakkı ve salahiyeti yoktur” diyerek Peygamberimiz (s.a.v)’in Ehl-i Kitap’a bakış açısını anlatırken, Necran, Eyle, Yemen, Hicaz Hıristiyanları ile yaptığı anlaşmaları örnek göstermiş.

ADNAN OKTAR: Allah Allah! Yobaz takımına yumruğu vurmuş.

DİDEM HANIM: Elhamdülillah, maşaAlah.

ADNAN OKTAR: Yobazların ağzını, burnunu yamultmuş. Resulullah (s.a.v)’in ağzıyla konuşmuş, Kuran’ın diliyle konuşmuş. Yedi ceddine rahmet olsun. MaşaAllah, çok iyi olmuş. Sık sık böyle konuşmalarda fayda var. Aylardan beri, yıllardan beri anlatıyoruz. Fakat ifrat-tefrit de var bazı adamlarda.
 Mesela diyor ki; “Hıristiyan olan cennete gider.” Ne demek istiyorsun sen? “Müslüman olmana gerek yok” diyorsun. Adamı mahvettin. Denir mi öyle? Hıristiyan’a diyorsun ki;“sen cennete gidiyorsun.”“Şirke devam et” diyorsun adama, mahvedeceksin adamı.

 Allah diyor ki;“yer, gök, her yer birbirine karışacak, dünya çökecek bu sözlerin yüzünden.”Bu kadar önemli bir şey. Peygamberimiz (s.a.v)’i, Peygamber olarak bir insanın vicdan olarak kabul etmemesi mümkün mü? Kuran’ı okuduğunda, Kuran’ın hak kitap olduğunu beş yaşında çocuk olsa anlar.Hangi Hıristiyan olursa olsun okuduğunda Kitap’ın hak olduğunu biliyor. İngiltere Başbakanı gece-gündüz Kuran okuyor. Açıyor, diyor ki; “bu hak Kitap’tır, doğru” diyor. Amerikan Başkanı, “hak kitap” diyor. Aklı başında adamın başka söyleyeceği söz olamaz ki. Niye adamları mahvediyorsun? “Gerçek İsevi olmak istiyorsan Muhammedi ol” de, adamı kurtar.

 Şimdi bak,bu da ifrat. Makul şey bulamıyorlar. Mesela bir Musevi, Musevi ileri gelenleri ile konuştuğumda,“Kuran’ı görüyoruz, hak Kitap olduğu belli” diyorlar. Yani “İbrahimi bir din olduğu belli” diyorlar. “Gerçek bir Peygamber olduğu belli” diyorlar. Aksini nasıl söylesin ki? Çok çok vicdansız olmak lazım. O zaman, o zaman? Allah, “bütün Peygamberleri kabul edersen Müslüman olabilirsiniz” diyor. Bir Musevi’nin Müslüman olması için bütün hak dinleri kabul etmesi gerekir. Hak Peygamberlerin tamamını kabul etmesi gerekir. Hz. İbrahim (a.s)’ı, Hz. Yakup (a.s)’ı, Hz. İsmail (a.s)’ı, hepsini. Bir tanesi eksik oldu mu dini, imanı kalmaz. Peygamberimiz(s.a.v) eksik oldu mu dini, imanı kalmaz. Peygamberimiz (s.a.v)’i kabul ettiğinde; tamam, Müslüman’dır o. Musevi, Musevi Müslüman’dır. Müslüman olmuştur, Muhammedi Musevi’dir. Adamın yolunu, kurtuluşunu niye kapatıyorsun? İyilik mi yapıyorsun? Mahvediyorsun adamı. Güya iyilik yapıyor. Yani onun gururunu okşadığını zannediyor veyahut ona iyilik yaptığını. İyilik yapmıyorsun, mahvediyorsun adamı. Bırak da hidayet bulsun, işte rahatlasın.

Ne güzel, Kuran okudu mu duyduğu ferahlık! Bir okusun. Hangi kitabı okuduğunda ferahlıyorsun diye bir sorun. Kuran’ı okuduğunda ferahlar. Çünkü çok nettir Kuran. Ne hurafe, ne bir ek bilgi, yani ekstradan bozuk, yanlış bilgi; hepsi doğru. Ben okuyorum mesela Tevrat’ı, akşamda bakıyorum; çok zor, Allah vermesin, hak kısımları çok içinde. Doğru olan güzel mesela insanın kalbini ferahlatan, muazzam çok güzel. Kardeşim tarihi bilgiler, tarih kitabı hangisi vahiy hangisi doğru karma karışık.Öyle olur mu? Allah’a şükür biz Tevrat’ı ayırdık, hak kısımlarını kitap yaptık;bayağıda kalın bir kitap oldu. İncil’inde hak kısımlarını ayırdık,bir kitap yaptık; bayağı güzel bir kitap oldu. Halk bunu nasıl yapsın, nasıl ayıracak? Çok zor.

Ama Kuran’ı aldın mı eline, saf vahiy. Her yerine güvenebilirsin, her noktasına güvenebilirsin. Gayet rahat. Tevrat’ı açıyoruz, ahireti anlamak için en az bir beş aya ihtiyacın var. Bulabilene helal olsun. Arıyorsun. Kuran’ı açtın mı; cennet, cehennem, hepsi çok net, bütün detaylarıyla. Cennette neler var, yiyecekler, içecekler, cehennemin özellikleri, hepsi çok net. Nasıl gidiyoruz… Kapılarına kadar açıklamış Kuran, çok net. Kafada hiçbir iz falan kalmıyor. Yazık değil mi? Mesela bir çocuğu düşünün, nasıl bulacak onun içinden ahiret inancını? Hatta bu yüzden birçok Musevi ahirete inanmıyor,“ahiret yok” diyorlar haşa. Ahireti inkar etti mi dini, imanı kalmaz adamın. İyi, güzel; gidişat şahane, maşaAllah. Hocam, buyurun.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "15 Nisan 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder