06 Mayıs 2012

Allah'ı Hakkıyla Sevmek çok Önemlidir !


Cenab-ı Allah inkar eden kavimleri hep tehdit ediyor. Çünkü vicdansızlığın en yüksek noktası olmuş oluyor. Allah sana bir banttan, adeta sürekli renkli bir görüntü gösterecek.  Sürekli hisler verecek. Yiyeceklerin güzel kokularını, tatlarını sana hissettirecek, dokunuşları hissettirecek, rüzgarı hissettirecek, her türlü güzelliği hissettirecek, seni yaşatacak.

Yoklukken varlık haline gelmişsin. Sen de diyeceksin ki, “tesadüfen acaba nasıl oldu?” Bu çok büyük bir vicdansızlık. Kendi aklıyla da alay etmiş oluyor. Kendi beyniyle de alay etmiş oluyor. Öyle olunca da Allah tehdit ediyor işte. Ama tabii sır yönüne bakacak olursak, Müslüman zaten iman edecek şekilde yaratılıyor. Küfür içinde olan da o şekilde yaratılıyor.

Sırrını mı anlamak istiyorsun? Anlayamazsın. İman ehli nereden geliyor? Cennetten geliyor.  Zaman, mekan olmaması çok çok acayip. Küfür ehli nereden geliyor? O da cehennemden. O da çok şaşırtıcı.
Müslüman o kadar kafasını karmakarışık hale getirmeyecek. Dürüstse, iyiyse, gönlü rahat olsun. Hiç bir yerde zorlukla karşılaşmaz. Yani, ölüm anında ne yapacağım, işte dirildiğimde ne yapacağım, cehennem arazisine gelince ne yapacağım? Ne yapacaksın. Her yerde keyif içinde olacaksın.

Eğer Allah’a güveniyorsan, seviyorsan.  Allah’ın aklına güven sen. Hücrenin kromozomunu Allah bildiğine göre, yarattığına göre en ince detaylarına kadar onları da en güzel şekilde yaratmış. Allah’ın gücüne güvenmek ibadettir, rahmetine güvenmek ibadettir, merhametine güvenmek ibadettir, Allah’ın ince detaylı düşüncesine  inanmak ibadettir. Haşa Allah bunları düşünemez diye düşünürse bir insan, bu ahlaksızlık olur.

 Mesela ben ölümden kalktığımda, ne yapacağım? Seni en ince detayına kadar kim yaratıyor? Kromozomlarına kadar, görmene kadar kim yaratıyor? Allah yaratıyor. Oradaki duygularını kim yaratıyor? Allah yaratıyor. İsterse, seni korkutur, isterse de gönlüne huzur verir.

Bak diyor ki; Allah “Sekinet verdim kalbine” diyor. Sükunet. Allah diyor ki; “Kalplerine korku salacağım.” Kalbine korku salındı mı, ilaç da alsa, hoplasa da, zıplasa da, yerlere de yatsa kurtulamaz o korkudan. Sekinet verdin mi, en korkunç şeylerde karşısına çıkartsa, yine korkmaz. Sadece Allah’tan korkar. Çok rahat olur.

 Allah’ı hakkıyla sevmek çok önemlidir. İnsanların çoğu Allah’ı hakkıyla sevmiyorlar.  Ve çok büyük haksızlık, vicdansızlık yapıyorlar. Onun için Allah “Zalim ve cahildirler insanlar, nankördür” diyor. Melekler de diyor ya hani, “kan dökecek, bozgunculuk çıkaracak insanı mı yaratacaksın?” Cenab-ı Allah, “Ben bilirim” diyor.

Allah’ı çok sevmek, çok güvenmek önemli. Tam teslim olmak. Müşrik kafada Allah’ın hep kötülük yapacağından korkar insanlar. Haksızlık yapacağından korkarlar. Onun için, Peygamberin araya girip, onları kurtaracağını düşünürler. Halbuki asıl merhamet sahibi Allah’tır


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "5 Nisan 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder