16 Mayıs 2012

Hz Mehdi (as) ve Talebeleri


DİDEM HANIM: Demin sizin söylediğiniz gibi Kütahya Simav’da bugün 4,8 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmamış.

ADNAN OKTAR: İnşaAllah bir şey olmamıştır. Peygamberimiz (s.a.v) diyor ki: “İnsanların ümitsiz olduğu” Bakın, bu imtihanın sırrıdır. İnsanlar ümitvar olur da, bir süreye kadar olur. Sonra gücünü kaybeder. Bazı insan bir sene dayanabilir, bazısı iki sene, bazısı on sene, bazısı yirmi sene ama fazla dayanamazlar. Bir kısmı da dayanır. Öyle derken çok kararlıdır.

“İnsanların ümitsiz olduğu ve hiç Mehdi falan yokmuş dediği bir sırada, Allah Hz. Mehdi (a.s)’ı gönderir” diyor Peygamberimiz (s.a.v.). Bakın, şu an bu yayılıyor, teker teker “Mehdi yok” diyorlar. Dikkat ederseniz köşe yazarları, alimler birer birer çekilmeye başladılar. “Halk tam zuhurundan ümidini kestiği anda, Hz. Mehdi (a.s) zuhur edecektir” diyor Peygamberimiz (s.a.v). Bu neden? Hz. Mehdi (a.s)’ın sevabının artması için ve talebelerinin sevabının artması için. Sen ümitvar olamamışsın, sabır gösterememişsin, sadakat gösterememişsin, kaybetmişsin imtihanı. Öbürü sabır, sadakat gösterememiş kaybetmiş.

 Kim sabır, sadakat göstermiş? Hz. Mehdi (a.s) ve talebeleri. O zaman ahirette de seviliyor, dünyada da seviliyor, o sabır ve sadakatinden dolayı. Bediüzzaman ona özellikle dikkat çekmiş. “İhlas, sadakat ve tesanüt sıfatlarına tam sahip bir kısım şarkidlerdir” diyor. “Her ne kadar az da olsalar, manen bir ordu kadar kuvvetli ve kıymetli sayılırlar” diyor. Hz. Mehdi (a.s) için Peygamberimiz (s.a.v) diyor ki: “Mehdi benim bayrağımla (Resulullah’ın bayrağı ile) insanların başlarına bela üzerine bela yağdığı” ihtilallar, kavgalar, gürültüler, mahkemeler, iftiralar, hakaretler, hastalıklar, depremler, hortumlar, iç savaşlar, “çıkışından ümit kesildiği bir sırada zuhur eder” diyor Peygamberimiz (s.a.v.). Bu, sevabın en yüksek dereceye çıkarmak içindir. Yoksa herkes başından itibaren Mehdi çıkacak Mehdi çıkacak derse ve o anda Hz. Mehdi (a.s) çıksa, Hz. Mehdi (a.s)’ın sevabı düşük olur. Ama herkesin ümidini kesmesine rağmen Hz. Mehdi (a.s)’ın gayretinin devam edip, Hz. Mehdi (a.s)’ın sonunda zuhur etmesi insanın aklıyla bile anlaşılıyor değil mi? Çok makbul olduğu anlaşılıyor.

 Davud bin Kesir-i Rıkki der ki: İmam Ebu Abdullah aleyhisselam'a şöyle arzettim: “Bu emir (Mehdi’nin kıyamı-Hz. Mehdi (a.s)’ın çıkışı) çok uzadı. Öyle ki kalplerimiz daraldı.” Demek ki, insanlarda bunu meydana getiriyor. “Derin hüzünden dolayı üzülüyoruz. Buyurdu ki: bu zuhur daha ümitsiz ve hüznün daha çok olduğu bir zamanda vuku bulacaktır.” Zannettiğinizden daha fazla hüzün duyacaksınız diyor. O zaman daha makbul, daha güzel oluyor. Daha çok sevap kazanılır. Mühim bir olay olduğu için çok fazla hadis söylenmiş. “Hz. Mehdi (a.s)’ın zuhuru ümitsizlik ve yeis esnasındadır.” İnsanlar yeise, ümitsizliğe düşmüşler. Artık Hz. Mehdi (a.s)’da çıkmaz, İttihad-ı İslam da olmaz dedikleri bir ortamda “benim evlatlarımdan Mehdi zuhur edecek” diyor Peygamberimiz (s.a.v).

 Yaşar Nuri Hoca önce diyor ki: “Çıplak uyarıcı çıkacak, Hz. Mehdi (a.s) çıkacak. Zamanı geldi” diyordu. Sonra dedi ki “Hz. Mehdi (a.s)’dan vazgeçtim.” Hatta rahmetli bir şeyh efendi de vardı, ismini vermeyeyim, o da öyle. En çok Hz. Mehdi (a.s)’ı savunan kişiydi, sonra dedi ki: “Hz. Mehdi (a.s) fitnesi diye bir kitap çıkaracağım” demişti. Allah nasip etmedi o kitabı çıkarmaya, vefat etti, şehit oldu. Hz. Mehdi (a.s)’ı, Cübbeli gece, gündüz çıktı diye müjdeliyordu. O da ümidini kesti, o da “gelmeyecek” dedi. Yüzlerce alim var böyle, Hz. Mehdi (a.s) çıkacak deyip, ümidini kesen.

Tarihi ve büyük bir olay olduğu için, Resulullah (s.a.v) 1400 sene önce bu olayı görmüş ve detayları ile bütün açıklamalarını, bütün ince hususları bildirmiş. Bakıyoruz, tıpkısının aynısı.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "16 Nisan 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder