05 Nisan 2012

Bu Kainat Biz Eğlenelim Diye Yaratılmadı!

Bazı musevi kardeşlerimiz de zannediyorlar ki insanlar, iyi vatandaş olursun, yer içersin, yatarsın son derece rahat yaşarsın. Allah öyle rahatlık vermiyor. Yok öyle bir şey! Mutlaka Kendi kastettiği ahlakın yaşanmasını istiyor. Burası imtihan yeri, buraya eğlenmeye gelmedi ki insanlar. 


Adam zannediyor ki, çekle uğraşır, senetle uğraşır, üniversiteye gider işine gücüne bakar, arkadaşları kayağa gider, denizde yüzer. Bunun için dünyaya geldiğini zannediyor. Onun için Allah bu sonsuz alemi, bu kainatı yaratır mı? Yani oyun, eğlence olsun diye mi yarattı Allah bu kadar detayı? Yani atomları, proteinleri, molekülleri bu kadar detayı, hücre zarını, canlılığı, uzayı sırf bir avuç insan eğlensin, keyif yapsın diye mi yarattı? Hiç amaçsız sadece. 


Hayır, Allah eğlenme isteseydi, onun şanına uygun yapardı. “Yaparım” diyor zaten. “Ben şanıma uygun yaparım” o zaman diyor. Böyle derme çatma olmazdı o zaman. Yani dünyada her şey derme çatmadır, aşağı yukarı yani, mükemmellik yoktur. Cennet ve cehennem karışımıdır dünya. Hem cennet özellikleri vardır, hem cehennem özellikleri vardır. Ahirette olaylar netleşiyor. Cennet özellikleri saf cennete dönüşüyor, cehennem özellikleri de saf cehenneme dönüşüyor. Ama burası karışıktır. İmtihan yeri olduğu için, her ikisi de vardır. Adam burayı eğlence yeri zannediyor, eğlence yeri değil ki. Museviler için de bir eğlence yeri değil burası. Adam kendi kafasına göre Allah’ın hükümlerine uymayacak. Kendi kafasına göre yaşayacak, eğlenecek. İşte gazetesine gidecek, başka siyasi parti kuracak, tartışacak. Burası kavga yeri olarak yaratılmadı. Oyun yeri olarak yaratılmadı. 


Kral Mesih’i ararlarsa ve Kral Mesih’i bulurlarsa ve ona uyarlarsa Musevi milleti rahat edecek. Yani Hz. Mehdi (a.s)’a. Aksi durumda, Tevrat’ta o kadar çok hüküm var ki. “Felaket yağdıracağım” diyor Allah, “mahvedeceğim” diyor. “Diğer ülkeleri size musallat edeceğim” diyor. Yani “hayvanlara varıncaya kadar öldüreceğim” diyor Allah. Yani muazzam bir perişanlık ve muazzam bir azaptan bahsediyor Allah. Kral Mesih’i tespit zor olmasın diye, Tevrat’ta çok fazla detaylı delillerle bildirmiş. Hadislerde çok detaylı bildirmiş. Mesela İslam alemi karmakarışık oldu. Mısır yine karıştı, hiçbir şekilde durulmaz, durmaz. Hz. Mehdi (a.s) gelmeden, huzura ermeleri mümkün değildir, imkansız. Yani Hz. Mehdi (a.s)’ın zuhuruyla ona tabi olduklarında huzur var. 


İsrail milleti içinde bu şekildedir, bütün dünya için. Mesela bak ekonomik kriz başladı, durduramıyorlar. Zincirleme gelişiyor. Her türlü tedbiri alıyorlar, ne yaparlarsa yapsınlar. Mesela teker teker sayıyorlar. Oradan oraya atlıyor, oradan oraya atlıyor. Ama bakın akla gelecek her türlü imkanı kullandılar. Yok durdurulamıyor. İnsanlara bir şey oldu, dünyaya bir şey oldu. Her yer titriyor, her yerde depremler oluyor, her yerde ekonomik krizler, her yerde savaşlar, her yerde kargaşa. Bu Kral Mesih’in-Hz. Mehdi (a.s)’ın geldiğini gösteriyor. Anlamazlıktan gelirlerse, daha da arttırıyor Allah dozunu. Ta ki anlayıncaya kadar.


Bakın diyor ki; Museviliğin on üç temel inanç esasından on ikincisidir, ki, on ikinci imam Mehdi, “Kral Mesih’in geleceğine inanmak.” Yani Kral Hz. Mehdi (a.s)’ın geleceğine inanmaktır. “Mesih’in geleceğine gönülden inanıyorum. Gelişi gecikse bile her gün onun gelişini bekliyorum” diye dua ediyorlar. “Mesih’in (Hz. Mehdi (a.s)’ın) geleceğine inanmayanlar veya onun gelişini beklemeyen bir kişi sadece bütün peygamberlere karşı gelmekle kalmaz, Musevi inancında, Tevrat’ı ve peygamberimiz Musa’yı inkar etmiş olur” diyor. Yani Musevi inancı böyledir. Adam önem vermezse felaket kapıda tabii ki. Yani Allah’a savaş açmış olurlar. Ama Kral Mesih’e (Hz. Mehdi (a.s)’a uyarlarsa, Allah’a teslim olmuş oluyorlar. O zaman mükemmel bir hayat onları bekliyor. İnşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "24 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını   http://www.a9.com.tr adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder