18 Eylül 2013

Mehdiyet filizlenip boy gösterecek inşaAllah !

Göklerin ve yerin yaratıcısı. Ne yapacaksın? Nasıl hangi bilim dalları buna bakıyor? Astronomi, jeoloji, paleontoloji, arkeoloji ucu bucağı yok, say say bitmez. Bütün bilim dallarını bak farz kılmış Allah, inceleyin diyor. Nasıl inceleme üstün kör inceleme değil burada Kuran’da kastedilen. Derin ve kapsamlı Allah’ın sanatını anlamaya, çözmeye, fark etmeye, bilmeye ve taktiğine yönelik bir emir bu. Yer ve gök. Yerde hayvanlar, bitkiler, mikroplar, bakteriler her şey incelenecek. Gökte de göktaşları dahil her şey incelenecek. Yerin yapısı incelenecek. Bunu Allah farz kılmış Müslümanlara. Bilimin farz olduğunu anlıyoruz. Nereden? Yüzlerce ayetten.

Özetle, samimiyetsizlik, sevgisizlik dünyayı bir süre boğacak. En sonunda çok sade bir akılla dünyada yaşayabileceklerini anlayacaklar, çok sade bir akılla. Karmakarışık bir sistem var gibi gösteriyorlar. Mesela adam Şii, sanane yaşasın Şii ’iliğini. Sünni, sanane yaşasın hoşuna gidiyorsa o şekilde yapsın. Yani insanlara baskı çok çok rahatsız edici bir şey. Kepazelik çıkarmada çok rahatsız edici bir şey. Huzurlu ol, güzel ol, neşeli ol, eğlen, dürüst ol, kimsenin canını yakma.

Allah’ı çok sev, aşkla bağlan Allah’a, yalan söyleme, insanlara iyilik yap. Ne olur yani iki günlük dünya. Ne gerek var şu kadar deliliğe, kepazeliğe? Bu kadar bombaya silaha, kana, bağırtıya, çağırtıya ne gerek var? Bütün dünyaya kan ağlatıyorlar. Bütün dünya, her yer ağlıyor. Sade bir akılla, aklı başında bir insan bütün dünyayı yönetir. Hiç karmaşık bir şey yok, gayet makul. Kadınlarda mutlu olur, çocuklarda mutlu olur, insanlarda mutlu olur. Fakat kader böyle bir süre sonra yeni bir güzellik, yeni bir açılım, yeni bir ihtişamla Mehdiyet filizlenip boy gösterecek, inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder